Darbe itirafı

17 Aralık savcısı Celal Kara, Gülen Örgütü'nün kontrolüne geçen Cumhuriyet gazetesine darbeyi itiraf etti. Kara "Kayıtlarda hiç ismi geçmiyordu" dediği Cumhurbaşkanı'nı hedef gösterdi. "Adını iddianameye ekleyecektim" sözleriyle darbe kumpasının perde arkasını açıkladı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Ocak 2015 Güncelleme 26 Ocak 2015, 01:38
Darbe itirafı

İÇİNDEKİLER

17 Aralık'ın bir darbe girişimi olduğu tescillendi. Soruşturma savcısı Celal Kara dün iki cemaat gazetesine verdiği röportajlarda darbe itirafında bulundu. Böylelikle paralel örgüt maşalarının "Darbe yoktu, yolsuzluk vardı. Hedef Erdoğan olmadı" tezi de çöktü. Dosyada Bilal Erdoğan'la ilgili bariz bir şey olmadığını itiraf eden Kara, "Ama bence Başbakan'la ilgili bir şeyler çıkarırdık. Rıza Sarraf, Egemen Bağış'tan bahsederken 'O, beni 1 Numara'ya ulaştıracak' diyor. 1 Numara kim olabilir? Bence Başbakan'dır" diyerek adeta paralel örgüt propagandası yaptı. Kara, kumpas itirafını şu sözlerle ağzından kaçırdı: "1 Numara'nın kim olduğunu dosyaya yazmadım. İddianamede işleyecektim. Yani Erdoğan'ın ismi iddianamede yer alacaktı. Geri dönüş olmayacaktı."

SİCİL AMİRİM ÖZ'DÜ

Kara, Bugün gazetesinde de Nazlı Ilıcak'a konuştu. Ilıcak'a ise "Sicil amirim Zekeriya Öz'dü ve onun operasyondan bilgisi vardı. Başsavcı Turan Çolakkadı'nın Adalet Bakanı'yla teması olduğu için kendisine haber vermedim" sözleriyle kumpasın nasıl işlediğini deşifre etti.