Bahar korkusu

Mübarek'i deviren devrimin 4. yılında halk, Tahrir'e yürüdü. Darbeci Sisi, korkudan 230 bin kişiyi sokaklara saldı. 6 kişi polis kurşunuyla can verdi. Sokak ortasında vurulan Şeyma ise Mısır Baharı'nın yeni simgesi oldu...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Ocak 2015 Güncelleme 26 Ocak 2015, 01:44
Bahar korkusu

İÇİNDEKİLER

Mısır'da 25 Ocak 2011'de eski cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in devrildiği eylemlerin dördüncü yıl dönümünün arifesinde Kahire, İskenderiye ve Bahira kentlerinde gösteriler yapıldı. 25 Ocak Devrimi dördüncü yılına girerken Darbeyi Ret İttifakı, 6 Nisan, Ahrar, Sosyalist Halk İttifakı Partisi, Ultraslar ve bazı sol gruplar da Müslüman Kardeşler Teşkilatı ile birleşti. Darbeci Sisi'yi protesto etmek isteyen on binlerce kişi sokaklara indi. Yeni bir Mısır Baharı'ndan korkan darbe hükümeti ise İçişleri ve orduya bağlı 230 bin kişiyi halkın üzerine saldı. Polisin açtığı ateşte ülke çapında onlarca kişi öldürüldü. Kahire'de düzenlenen yürüyüşte Şeyma es-Sabba isimli bir kadın ise sokak ortasında vuruldu. Yakınları tarafından kucaklanarak hastaneye götürülen kadın hayatını kaybetti. Sabbağ'ın İskenderiye'de düzenlenen cenaze törenine binlerce kişi katıldı. Cenazeye gelenler 'Askeri rejime hayır' sloganları attı. Bu arad devrimin sembol meydanı Tahrir'in de aralarında bulunduğu birçok alana giriş-çıkış tamamen yasaklandı.

DARBECİ SİSİ ÖLÜM SAÇIYOR

Kapatılan Tahrir Meydanı çevresinde darbe karşıtı slogan atanlar hapse atılırken, Sisi için tezahürat yapanlara ise dokunulmuyor.

ESMA GİBİ O DA BİR SİMGE

Bir çocuk annesi kadın çevredekilerin çabasıyla kucaklanarak hastaneye taşındı. Ama çok kan kaybeden Şeyma hayatını kaybetti. Darbe karşıtı ittifak yaptığı ortak açıklamada Şeyma'nın, Esma gibi simge olacağını söyledi.

SON SÖZÜ 'ÖZGÜRLÜK' OLDU

Sosyalist Halk İttifakı Partisi yanlısı grup, "Yaşamak, özgürlük ve sosyal adalet" sloganları atarak başkent'teki Tahrir Meydanı'na doğru yürüdü. Eylem sırasında Halk İttifakı üyesi 34 yaşındaki Şeyma polis ateşiyle yere yığıldı.