Paralel savcı asıl amaçlarını itiraf etti

17-25 Aralık darbe girişimini "yolsuzluk operasyonu" kılıfıyla sunan paralel örgütün asıl amacının Erdoğan olduğu bir kez daha netleşti. Paralel örgüte yakınlığıyla bilinen 17 Aralık'ın önemli aktörü savcı Celal Kara Cumhuriyet'e verdiği röportajında bunu itiraf etti.

Giriş Tarihi 25 Ocak 2015, 00:00 Güncelleme 25 Ocak 2015, 16:15
Paralel savcı asıl amaçlarını itiraf etti

İÇİNDEKİLER

Gülen örgütü tarafından gerçekleştirilen 17-25 Aralık darbe girşiminin arka planı netleşmeye başladı. Operasyonun asıl amacının dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan olduğu herkesçe bilinse de paralel örgüt bunu her seferinde inkar etti. "Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu" kılıfıyla gerçekleştirilen komplonun tamamen Erdoğan'a yönelik olduğunu 17 Aralık soruşturmasının savcısı Celal Kara itiraf etti. Savcı Kara, Gülen örgütüyle işbirliği içinde hareket eden Cumhuriyet gazetesine verdiği röportajda "1 numara Erdoğan'dı" itirafıylaparalel örgütün asıl amacını itiraf etti.

Cumhuriyet'ten Can Dündar'a konuşan Kara, paralel örgütün ve onun için çalışanların kirli yüzünü bir kez daha gösterdi. Dündar'ın "Operasyon Erdoğan'a uzayacak mıydı?" sorusuna savcı olduğu halde komik bir cevap veren Kara, hukiki delillerle konuşmak yerine " Bence Erdoğan işin içindeydi" gibi komik bir cümle kullandı. Hiç bir hukuki belge veya kanıta dayanmadan montaj tapelerle hükümete suç isnat eden Celal Kara paralel örgüt için çalıştığını göstermiş oldu.