Paralel okullar kapanacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Afrika gezisinde gündeme getirdiği ‘Paralel Yapı'nın yurt dışındaki okullarıyla ilgili çalışmada sona gelindi...

Giriş Tarihi 25 Ocak 2015, 00:00 Güncelleme 25 Ocak 2015, 23:04
Paralel okullar kapanacak!

İÇİNDEKİLER

Paralel yapı okullarının olduğu yerlerde Milli Eğitim Bakanlığı destekli okullar açılacak... Müfredatı da, bakanlık belirleyecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan basın mensuplarına yaptığı bir açıklamada, "Bunların verdiği hizmeti bizler milli eğitim bakanlığı tarafından verebileceğimizi kendilerine söyledik." ifadelerini kullandı.

Yurt dışındaki paralel yapı okullarının yerine türk okullarının açılmasıyla ilgili çalışmada sona gelindi. Yeni okulların açılması sürecini milli eğitim bakanlığı desteğiyle kurulacak olan "yurt dışı eğitim ajansı" üstlenecek. Ajansın önceliği paralel okulların faaliyet gösterdiği ülkeler olacak.

Erdoğan, "Faaliyet gösterdikleri ülkelerde gizli yapılanmaya giren ajanlık faaliyetleri daha da somutlaşan bu yapıya karşı devlet ve hükümet başkanı dostlarımızın daha hassas olacaklarını umuyorum." sözlerini sarf etti.



Ajans süreçte önemli bir rol üstelenecek. Yurt dışında eğitim veren devlet okulları kadroları ile birlikte ajansa devredilecek. Paralel yapının faaliyet gösterdiği ülkelerde çalışmalar yürütecek olan ajans Yurt dışında açılacak yeni okul ve yurtların işletmesini de üstelenecek.

Açılacak yeni okulların müfredatı Milli eğitim bakanlığı tarafından belirlenecek. Atanacak öğretmenler özel ya da devlet okullarından seçilecek. Yeni mezunlar da tercih edilebilecek. Öğretmenler yurt dışındaki görev sürelerinde izinli sayılacak. Maaşları da ajans üzerinden ödenecek.

Okul yaptırılacak ülkelerin sivil toplum kuruluşu ve bakanlıkları ile işbirliği yapılacak. O ülkelerin resmi ya da sivil kurumlarından da öğretmen alınabilecek.