Avustralya yanıyor

Avustralya Açık'ta tenisçiler birbirileriyle olduğu kadar 45 dereceyi bulan sıcaklıklarla da mücadele etmek zorunda kaldı. Aşırı sıcaktan bunalan dünyaca ünlü isimler set aralarında buzla serinlemeye çalıştı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Ocak 2015 Güncelleme 25 Ocak 2015, 01:44
Avustralya yanıyor

İÇİNDEKİLER

İnsanlık dışı sıcaklık, Avustralya'yı kasıp kavuruyor. Avustralya Açık'ta büyük mücadele veren tenisçiler, birbirileriyle olduğu kadar aşırı sıcaklarla da mücadele etmek zorunda kaldı. Zaman zaman 45 dereceye kadar ulaşabilen sıcaklardan neredeyse tüm tenisçiler şikayetçi oldu. Aralarında Rus tenisçi Maria Sharapova'nın da olduğu dünyaca ünlü tenisçiler set aralarında buzlu havluyla serinlemeye çalıştı.

MERDİVENDEN YUVARLANDI
Aşırı sıcaklıklar tenis severleri de bunalttı. Hatta bir tanesi var ki turnuva organizatörlerine dava açtı. 57 yaşındaki Susan Carman, Melbourne Hisense Arena'da Andy Murray'in maçını izlediği sırada aşırı sıcaklıktan dolayı bayılarak, merdivenlerden aşağı yuvarlandı. Hastaneye kaldırılan Susan, vücudunun birçok yerinden yaralanırken, sol ayak bileği de kırıldı. Hastaneden bir süre sonra taburcu edilen Susan Carman'ın ilk işi ise turnuva organizatörlerine maddi ve manevi dava açmak oldu! Carman, Melbourne Hisense Arena'nın çatısının kapalı olması gerektiğini, ayrıca organizasyonda birçok ihmal olduğunu iddia etti.
Dünyaca ünlü Rus tenisçi Maria Sharapova, sıcaklardan şikayet etti. Maria'nın maç sırasında çok zorlandığı görüldü.