İşte Gülen’in nasıl sapkınlığa battığının kanıtı!

Fetullah Gülen’in 1995 yılına ait “Yeni Mülahazalar” isimli vaaz kasetinde Peygamber Efendimiz ile ilgili sözleri, bugün kendisinin nasıl bir İslami sapma içinde olduğunun çarpıcı bir kanıtı oldu.

Giriş Tarihi 17 Mart 2014, 00:00 Güncelleme 18 Mart 2014, 00:56
İşte Gülen’in nasıl sapkınlığa battığının kanıtı!

İÇİNDEKİLER

Bugün Peygamber Efendimiz'in Türkçe Olimpiyatları'na geldiğini iddia edecek kadar ileri giden Gülen, işleri Peygamberimizin rüyada kendilerine "Twitleri ikiye katlayın" dediğini savunup buna göre amel etme noktasına kadar vardırdı. Hatta öylesine işler sapkınlık boyutuna ulaştı ki, Gülen örgütü üyelerine sürekli olarak Peygamber Efendimizin Fetullah Gülen'le 81 ili teftiş ettiği, öğrenci evlerini denetledikleri gibi akla ziyan masallar anlatıldı.

İş bununla da kalmadı, senaryosunu bizzat kendisinin onayladığı Şefkat Tepe isimli dizide Peygamber Efendimiz bit kamyonet sırtına indirildi.

Gülen'in 1995 yılına ait bir vaazında söyledikleri bizzat bugün geldiği çizginin İslam'a aykırı olduğunu kendi ağzından ortaya koyuyor. 19 yıl önceki ses kasetinde Peygamber Efendimiz ile rüyada ya da bizzat görüşmenin hiçbir önemi olmadığı, İslami açıdan hiçbir hükmü bulunmadığını anlatan Gülen, bir de iddialı biçimde bizzat Peygamber Efendimiz kendisine gelse ve birtakım taleplerde bulunsa muhalefet edip, karşı çıkacağını söylüyor.

Gülen, "Efendimizden mesaj alsak bile günümüzde öyle bir tehlikeli çıkış da var, bence Kitap ve Sünnet ortadadır Fukaha-i Kiramın safiyane içtihatları ortadadır, meselelerimizi bunlara dayandırarak hüküm çıkarmaya çalışacağız" diyor. Bu sözleriyle Gülen "Peygamberimizle görüştük, rüyamıza girdi, bunları istedi" denilerek amel edilmesini de tehlikeli bir çıkış bulduğunu savunuyor.



Cemaat içinde birtakım veliler de çıkabileceğini söyleyen Gülen, bu insanların Hz. Peygamber ile zamanüstü değişik yerlerde bir araya gelseler bile bunun gereksiz olduğuna vurgu yaparak o insanları "medyum" olarak niteliyor.

Gülen bugün kim çıkıp Peygamberimizle görüştüğünü söylese, rüyasında görse bile Hz. Muhammed'in verilmesi gereken bütün emirler verdiğini, "Bitmiştir o iş artık, şu hizmet-i imaniye ve Kur'aniye'de bile bundan sonra ondan alacağınız emirler sizin meşverette içtihad ettiğiniz hüküm çıkardığınız hükümlerin önüne geçemez." ifadeleriyle de, Hz. Peygamber ile rüyada ya da gerçek anlamda görüşüyor olmanın hükümsüzlüğünü kesin bir dille anlatıyor. Gülen'e göre rüya ile amel etmek İslami değil ama bugün geldiği nokta artık ibretlik bir hal arzediyor.

Hatta Hz. Peygamber'in kendisine bugün gelse ona muhalefet edeceğini anlatan Gülen, İslami açıdan tek hüküm kaynağının Kur'an-ı Kerim, Sünnet ve fıkıh olduğunu söylüyor.

Peygamberle rüyada görüşmenin işin aslı olmadığını ifade eden Gülen bu durumu "gölge" olarak tanımlıyor, "Biz meseleleri asla göre yorumlama mecburiyetindeyiz" diyor. Gülen biri gelip de "Ben peygamberimizden şöyle bir mesaj aldım" dese ona denecek şeyin "Evet o fasıl bitmiştir, bundan sonra yapılacak şeyler iki kaynak Kitab'a ve Sünnet'de uymak ve hizmet hayatını ona göre dizayn etmektir" ifadelerini kullanıyor.

Gülen'in bugün geldiği noktanın İslami olmadığı ve büyük bir sapkınlık olduğu da bizzat kendi sözleriyle açığa çıkıyor.