Ahmet Keleş gözyaşlarını tutamadı

Gülen Hareketi'ne 25 yıl hizmet eden Prof. Dr. Ahmet Keleş paralel yapıyı canlı yayında anlatırken gözyaşlarını tutamadı.

Giriş Tarihi 17 Mart 2014, 00:00 Güncelleme 18 Mart 2014, 02:15
Ahmet Keleş gözyaşlarını tutamadı

İÇİNDEKİLER

1973 yılında lise öğrencisiyken Fethullah Gülen'in bir kasedini seyredip etkilenerek harekete katıldığını anlatan Keleş, 1998 yılında Gülen'in ABD'ye gidişine kadar 25 yıl harekete bağlı kaldığını söyledi.

Keleş'in konuşmasından satır başları;


- Cemaatin tuğla tuğla saray haline nasıl geldiğini gözledim.

- 16 yıl hiç konuşmadım. En son kendisiyle ayrıldığımız görüşmede sizinle artık Mahkeme-i Kübra'da görüşürüz diyerek ayrılmıştım.



- 28 Şubat'ta yanlış tarafta yer alan Fethullah Gülen, 16 yıl sonrada tarih tekerrür ediyormuşçasına ülkemizin medar-ı iftiharı Başbakan'a saldırıyor.

- Bu darbe girişimine karşı Ahmet Keleş susamazdı.

- 40 yıl Gülen'in sözünü dinleyenler Gülen'e "bugün bizi dinleyin" demeli.

- Bize Kuran'ı atıpta alın buna sahip çıkın dediği yere dönsün, size söz veriyorum elini değil ayağının altını öpeceğim.

- Tabanın sağduyusuna, kardeşlerimin yüreğine, gözyaşlarına inanıyorum. Ama yukardakilerden çok emin değilim.

- Benim 25 yılda oluşan kanaatime göre Fethullah Gülen'in, AK Parti ve Başbakan Erdoğan ile uğraşmaktan asla vazgeçmeyeceğini net olarak söyleyebilirim.

- Fethullah Gülen bu inatla giderse, altını çizerek söylüyorum, "gelmeyecek" demiyorum "gelemeyecek". Çünkü bu ülkeye dönebilecek yüzünün kalacağına inanmıyorum.

Kendisinin Cemaat yapılanmasında "5. katta" hizmette bulunduğu dönemleri gözyaşları içinde anlatan Keleş, şimdi Cemaat içinde "sesi çok çıkan" gruba seslendi.

Keleş, "şimdi Hizmet'in kaymağını yiyen grup, o günlerde neredeydiniz" dedi.