Made in Soros

Ukrayna, Tayland ve Brezilya'daki ayaklanmalarla ilgili ilginç bir detay ortaya çıktı. Kaosun nedeni, Ukrayna lideri Yanukoviç, Tayland Başbakanı Shinawatra ve Brezilya Cumhurbaşkanı Rousseff'in Yahudi Soros'a savaş açması gösterildi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Ocak 2014 Güncelleme 28 Ocak 2014, 02:24
Made in Soros

İÇİNDEKİLER

Ukrayna'da muhalifler, başkent Kiev'i yerle bir ederken, Tayland ve Brezilya'da da gösteriler had safhaya çıktı... Bu 3 ülkede yaşanan gösterilerle Gezi eylemlerindeki benzerlik gözlerden kaçmadı. Çadır, duran adam, maske, molotof kokteyleri, yol veya ağaç Ukrayna, Tayland ve Brezilya'da halkın hükümete karşı bir araya gelmesini sağladı. Bu büyük darbe girişimlerinin ardındaki isim de ise son derece tanıdık çıktı: Yahudi asıllı ABD'li finans spekülatörü George Soros...

SOROS'UN VAZGEÇEMEDİĞİ SİYASETÇİ TİMOŞENKO
Ukrayna Cumhurbaşkanı Yanukoviç, Tayland Başbakanı Shinawatra ve Brezilya Cumhurbaşkanı Dilma Rousseff'in Soros'la sürtüşmeye başladı. Bunun bedeli ise ülkelerindeki halk ayaklanması oldu. Yanukoviç, hapisteki eski başbakan Timoşenko ile olan yakınlığı nedeniyle birçok kez Soros'a tepki gösterdiği gözlerden kaçmadı.

AĞIR YAPTIRIMLAR GELDİ
Birçok Soros vakfını denetim altına alan Yanukoviç, bazılarını da kapattı. Vakfın bazı yöneticilerine soruşturma açtı. Benzer bir çalışmayı geçen yıl Tayland Başbakanı Shinawatra yaptı. Shinawatra, ülkesindeki bazı bankalarla ilişkisi olan soros'a ağır maddi kayıplar verdirdi. Bunun bedelini de yaklaşık 8 aydır süren protesto gösterileriyle ödedi. Uluslararası uzmanlara göre Shinawatra'nın günleri sayılı. Yüzde 50 oy almasına rağmen, sokaktaki gösteriler dünya medyası tarafından geniş yer buldu. Brezilya Cumhurbaşkanı Dilma Rousseff'in de Soros'un ülkedeki faaliyetlerine darbe vurması, halkın Brezilya'da yapılacak '2014 Dünya Kupası'na tepki için 3. kez sokaklara çıkmasına neden oldu.

BENİMLE UĞRAŞMAYIN, BEDELİ AĞIR OLUR
Futbolla yatan futbolla kalkan bir ülkede yapılacak dünya kupasının protesto edilmesi, elbette kimsenin aklına gelmemişti. Brezilyalı uzmanlara göre Soros, bu mesajla, "Vakıflarımla uğraşmayın. Bunun bedeli ağır olur. Hatta sizi en can alıcı noktanızdan bile vururum" dedi. İddialara göre George Soros'un sadece Brezilya'da 10'a yakın vakfı var. Bunların birçoğu Brezilyalı olarak görünse de, emirleri Soros'tan aldığı Dilma Rousseff'e kanıtlandı. Geçtiğimiz günlerde kurmaylarıyla bir toplantı yapan Rousseff'in soros'a karşı nasıl bir yöntem uygulayacağını masaya yatırdığı iddia edildi. Hatta vakıflarla ilgili bazı yasalarda değişiklik hazırlandı.