Ambargocu Cemaat!

Cemaat'e bağlı NT mağazasının bazı muhafazakar yazarlara ambargo uygulaması büyük tepki çekti.

Giriş Tarihi 24 Ocak 2014, 00:00 Güncelleme 24 Ocak 2014, 22:04

İÇİNDEKİLER

Gülen grubu bünyesindeki kitap satış mağazası NT, hükümete yakın yazarların kitaplarını mağazalarında satmama kararı aldı. Karara göre, Yavuz Bahadıroğlu, Ülke TV programcısı Turgay Güler ve Senai Demirci gibi isimlerin kitapları NT mağazalarında satışı yasaklandı.

Sosyal medyada karara tepki gösteren pek çok kullanıcı "NT'yi kınıyorum" tag'iyle paylaşımlarda bulundu. Bu durum, gittikçe marjinalleşen Cemaat'in, daha da yalnızlaşması olarak yorumlandı.

"FİŞLEMEDEN ŞİKÂYET EDENLER AMBARGO KOYDU"
Gülen Cemaat tarafından kitaplarına ambargo konan Bahadıroğlu ise yaptığı açıklamada, "Allah (cc)'ın kırmadığı kalemi kimse kıramaz. Ben ki bu konularda şu ana kadar mutedil davranmaya, kimseyi kırmamaya çalıştım. Yazılarımda bunu bu şekilde işledim. Ama bir fayda sağlamamış. Ambargodan, fişlemelerden şikayet edenlerin herhangi bir yazara ambargo koymaları düştükleri durumu açıkça göstermektedir. Biat etmemiş olmak herhalde böyle bir sonuç doğurdu. Son söz olarak şunu söylemeliyim ki, Allah bir kulunu yere düşürmek isterse başkasının çelme takmasına dahi gerek kalmaz, kendi ayakları üzerine devrilir" dedi.

Bahadıroğlu, NT'yi defalarca aratmasına rağmen kendisine dönüş yapılmadığını kaydetti.

"CEMAAT'İN ÖZGÜRLÜK YALANI"
Geçtiğimiz günlerde bir Amerikan gazetesine özgürlükler ilgili röportaj veren Fethullah Gülen'in NT tarafından ambargo bu yazarlar için ne diyeceği büyük merak konusu.

Gülen Cemaati'nin yaptığı yanına kar kalmadı. Sosyal medya kullanıcıları NT'nin bu kararına büyük tepki gösterirken fişlendiğini iddia eden Cemaatçilerin de ikiyüzlülüğünü gözler önüne serdi.