Zekeriya Öz derhal görevden alınmalı

A Haber’de yayınlanan Yüzde Yüz Siyaset Savcı Zekeriya Öz’ün Ağaoğlu Şirketler Grubunca maliyeti karşılanan Dubai tatili tartışıldı.

Giriş Tarihi 07 Ocak 2014, 00:00 Güncelleme 07 Ocak 2014, 19:14
Zekeriya Öz derhal görevden alınmalı

İÇİNDEKİLER

Programa katılan hukukçu Kezban Hatemi, HSYK'nın derhal soruşturma başlatarak, Savcı Zekeriya Öz'e görevden el çektirilmesi gerektiğini söyledi.

BÜYÜK BİR AHLAKİ ÇÖKÜNTÜ İÇİNDEYİZ
Hukuk öyle bir şeydir ki benim dünürüm savcı bey hala kirada oturuyor, hiç becerememiş bir şey yapmayı, Dubai'ye gidememiş. Yeni yaban bir nesil yetişti. Köşe dönücülük öğretildi bu nesle. Para dışında hiçbir kriter tanımayan büyük bir ahlaki çöküntü içindeyiz. Mesele Öz değil yargının hali. Kimin ne zaafı var biliniyor, zaafın olunca tuzağa düşüyorsun. Şeytana küçük parmağını gösterirsen kolun gider.

HSYK ZEKERİYA ÖZ HAKKINDA DERHAL SORUŞTURMA BAŞLATMALI
HSYK derhal görevini yapmalı, derhal soruşturma başlatılmalı. Hukuki terminolojide görevi kötüye kullanma, rüşvet her bir şey giriyor. Onun baktığı bütün dosyaların inceleme altına alınması gerekiyor, şu anda görevinden el çekmesi lazım, yargılanma sonuna kadar da hiçbir dosya verilmemesi gerekiyor . Bugüne kadar baktığı bütün dosyalara bakıyor.



YENİDEN YARGILAMANIN YOLU HUKUK METODOLOJİSİ İLE OLMALI, YASA İLE DEĞİL
Yeniden yargılanma kesin hüküm verilmiş olmalı, kesin hüküm verildikten sonra kanunda yazılı maddeler girmeli. Yeni bir tanık, yeni bir delil ortaya çıkması, o dosya hakkındaki raporun gerçeği yansıtmaması gibi. Mahkemenin de talep üzerine gündeme getirmesi gerekiyor. Kesinleşmiş hüküm kararını yasa ile ortadan kaldırılmamalı. Parlamento böyle bir şey yaparsa kaos olur. Panik halinde, infialle, panik ile olmaz. Sağlıklı, hukukun metodolojisi ile yapılanmalı. Acele ile yapılan her şey ile bu hale geldik. Terörle Mücadele ile ilgili maddeler kaldırılmalı. Olağanüstü mahkemelerin kaldırılmasını yaptık ama oradaki davalar devam etti. Böyle çelişki olmaz. İkinci olarak tutuklu yargılamaların kaldırılması lazım.