Boş cerçeve doldu

Ressam Bedri Baykam, muhafazakar işadamı Murat Ülker'e sadece boş bir çerçeve sattı. Karşılığında 125 bin dolar aldı. Bundan sonra Ülker bisküvi yiyeceğini de açıkladı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Nisan 2013 Güncelleme 04 Nisan 2013, 03:04
Boş cerçeve doldu

İÇİNDEKİLER

Türkiye'nin hareketli gündemi, ilginç bir satışa sahne oldu. Ulusalcı çıkışları ile dikkat çeken ressam Bedri Baykam, boş çerçeveden oluşan eserini işadamı Murat Ülker'e sattı. Ülker'in sanatsever patronu, geçtiğimiz Şubat ayında Bedri Baykam'ın Piramit Sanat'ta düzenlediği "Tarihin Röntgencisi" adlı sergisine gitti.

BAŞKA ESERLERİ DE ALDI
Bu sırada, Baykam'ın zaman ve mekanda boşluğu anlatan "Boş Çerçeve" adlı eserine hayran kaldı. Önemli bir koleksiyoner olan Ülker, bu çerçeveyi almak için 125 bin (225 bin TL) dolar harcadı. Söz konusu sergisini bu ay New York'ta açan Bedri Baykam ise Ülker'le ortak bir dostlarının sayesinde tanıştığını açıkladı. Baykam, "Murat Bey, sergime geldi. Boş Çerçeve adlı eseri beğendiğini söyledi. Kendisi daha önce de bazı eserlerimi almıştı" dedi.

ÇERÇEVECİ NE YAPSIN?
Baykam ayrıca, katıldığı bir canlı yayında "Artık Ülker bisküvi yiyeceğim" dedi. Bu arada Baykam'ın söz konusu çerçeveyi Cihangir'de bir çerçeveciye 125 TL'ye yaptırdığı belirtiliyor.

SİYASET TABLOSU DEĞİŞTİ
Tablosunu, işadamı Murat Ülker'e satan Bedri Baykam, herkesi geriye götürdü. Akıllara ünlü ressamın bazı sözleri geldi:
İnancı gereği türban takanla sorunumuz olmaz. Ama kıyafet devrimini sahiplenmeye mecburuz.
"CHP'nin başına dinle barışık biri lazım" cümleleri bana ters.
Hükümet, toplumun dans etme yerine dua etmesine yönelik yeni kısıtlamalar getirecek.