Böyle hayır görülmedi

İstanbul'da, bir alışveriş merkezindeki mağazanın sahibi, 'hayır' için vatandaşlara çeyrek altın dağıtmak istedi.

Giriş Tarihi 06 Şubat 2013, 00:00 Güncelleme 06 Şubat 2013, 10:57
Böyle hayır görülmedi

İÇİNDEKİLER

Müşterilerin akın ettiği mağaza önüne bariyer çeken alışveriş merkezinin güvenlik görevlileri ise, bedava altın dağıtımına 'hayır' dedi.

İstanbul'da bir alışveriş merkezinde beyaz eşya ürünleri satılan mağazanın sahipleri, geçtiğimiz günlerde beyaz eşyaları ücretsiz dağıttı. Vatandaşların akın ettiği mağazada ürünler kısa sürede kapışıldı. Mağaza sahibi, bu sefer iş yerine gelenlere çeyrek altın dağıtacağını ilan etti. Vitrininde bulunan 'Fisebulullah çok yakında altın dağıtımı yapılacaktır' ilanı üzerine vatandaşlar, mağaza önünde toplanmaya başladı. Bu sırada alışveriş merkezinin güvenlik görevlileri, mağaza önüne bariyer çekerek vatandaşların girmesini engelledi. Görevliler, bir süre sonra da vatandaşları mağaza önünden uzaklaştırdı. Bu sırada mağaza sahibi, birkaç kişiye çeyrek altın verdi.

Yaptıkları işi 'halka hizmet Hak için' sözleriyle anlatan mağazanın ortaklarından Gürol Yıldız, "Daha önce beyaz eşya ve gıda dağıtımı yaptık. Elimizden gelen, içimizden gelen her şeyi dağıttık." şeklinde konuştu. Hayır için çeyrek altın dağıtmak istediklerini söyleyen Yıldız, "Altın dağıtmak istiyoruz ama alışveriş merkezi yönetimi buna izin vermiyor. Görevliler 'altın ya da başka bir şey dağıtmaya yetkiniz yok' diyor." ifadelerini kullandı. Yıldız, "Niçin altın dağıtıyorsunuz?" sorusuna ise, "Hayır için." cevabını verdi.

Bu arada, çeyrek altın hediye edilen vatandaşlar, iş yeri sahibinin yaptığı bu iyiliğe dua ederek teşekkür etti.

Öte yandan alışveriş merkezinin güvenlik görevlileri, bariyer kurduğu alandan çekim yapılmasını da engellemek istedi. Güvenlik görevlileri bariyerin kurulma nedenini ise açıklamadı.