Bu numara eskidi

Toplu taşıma araçlarında yaşlılara yer vermemek için çeşitli numaralar yapılır. Bunlardan biri de "Uyuyormuş" gibi davranmaktır. İki kadın, bir yaşlı yolcu için bakın nasıl kapıştı?

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Ocak 2013 Güncelleme 11 Ocak 2013, 00:00
Bu numara eskidi

İÇİNDEKİLER

Haftabaşı çıkışı idi. Yine miting meydanlarını aratmayan Zincirlikuyu'dan, Söğütlüçeşme'ye gitmek için metrobüse bindim. Orta kapının solundaki iki koltuktan birinde bir bayan oturuyordu. Onun hemen yanında da yaşlı bir amca ayakta duruyordu. Amcanın hemen yanında duran kadın, önündeki koltukta oturan kadına hafifçe seslenerek "Sen neden ayakta duran amcaya yer vermiyorsunuz? Yaşlılara saygı gösterelim lütfen" dedi. Bunun üzerine koltukta oturan kadın, biraz da mahçup bir ifade ile, "Görmedim, görseydim elbette yer verirdim" karşılığını verdi. Bunun üzerine ayakta yolculuk yapan kadın, yolcuların duyacağı şekilde "Sizin gibiler hep böyle yapıyor? Uyuyor ya da görmedim numarası ile yaşlılara yer vermiyorsunuz. Ayıp ayıp" diyerek beklenmedik bir çıkış yaptı.

AĞIZ DALAŞI
İşte iki kadın arasında şoföre kadar şikayete giden inanılmaz ağız dalaşı bundan sonra başladı. Ayakta duran akranının sözleri üzerine, oturan kadının cevabı çok sert oldu: "Ben yalan söylemem. Bana sen diye hitap edemezsin. Beni tanımıyorsun. Bizim gibiler dediğin kimler? Neyi kast ediyorsun. Asıl senin gibi kaşarlar yaşlılara yer vermez. Terbiyesiz kadın." Bu sözler üzerine ayaktaki kadın cevabı yapıştırdı: "Senin ağzını yırtarım sünepe. Hem suçlusun hem güçlü. Bir de saygısızsın."

ŞOFÖR KARIŞMADI
İki genç kadının bu tartışmasının kavgaya dönüşeceğinden çekinen yolculardan bazıları, şoföre seslenerek kavgayı bitirmesini istediler. Ancak şoför oralı bile olmadı. Bazı yolcular da iki kadına müdahale ederek, "İkinizde bayansınız size yakışıyor mu böyle tartışmak. Yapmayın ayıptır" şeklinde müdahale ettikler. Hatta yer verilmeyen yaşlı amca bile iki genç kadının kavgasını bitirmek için, "Yahu ben ayakta iyiyim. Sağol kızım. Yer verilmiş gibi oldum. Tartışmayın" dedi. (BİR YOLCU)

TWiTTER YORUMLARI
@esatpiroglu Bir de metrobüs sırasında önünde yaşlı bi kimse olmamasına dikkat edicen. Onlar kendini kurtarır bi şekilde, olan sana olur.
@ufkylc Kaldırma kuvveti, şıkıştırma, hacim, basınç, kokuların yayılma gücü, fiziki temas. Tüm fizik kurallarının yaşandığı yer: Metrobüs
@Nyonmir Metrobüs durağında binen kimsenin olmadığı durak = DURAK GİBİ DURAK"
@_metrobus_ Gelip gelmediğini kontrol etmek için kafasını metrobüs yoluna uzatanların sayısı geçen yıla göre %40 artmış.
@korayfth Hayatı çözmenin en kısa yoludur metrobüs yolculuğu. Bir düşünsen bulacaksın onyüzbinmilyon neden.
@yilmazzkubraa Metrobüs evlilik gibidir; dışındayken içine girmek istersin, içindeyken dışarı çıkmak.
@drdnsnby Bi parçacık oksijenimi soluyup nefes almamı engelleyen metrobüs insanlarına inhalasyonla virus damlacıklarımı saygılarımla sunuyorum.
@tugcemollaoglu Metrobüs Mecidiyeköy'e gelip koltuklar boşalınca, ayaktakilerin 'Bir durak için oturmam hıh' tripleri komik. Başka zaman insan öldürürler.
@GamzeKavc Seni böle boş görmek gözlerimi yaşarttı dogrusu:) (@ Zincirlikuyu Metrobüs Durağı w/ 14 others)
@Gul_Eserd Metrobüs duraklarında,O metrobüse binmeyeceği halde, hiç istifini bozmayıp sıkı sıkı, kapı önünde duranlara gıcık oluyorum.
@edacheen Bankalar, hastaneler, okullar, alisveriş merkezleri E-5?in önünde olmalı. Hatta mümkünse metrobüs duraklarının dibinde...
@msbaydaroglu Yeni kentli, orta direk şiiri; imdat valfi kadar yalnız, metrobüs gibi kalabalık... Ahh. ahh.
@gkhnates Metrobüs ve otobüste ayakta gitmeye izin veren dolmuşta bunu yasaklayan sisteme ne denir?
@SerdarrDuran Sizede günaydın metrobüs kapısının kapanmaması için çabalayanlar..
@hunilizeynep Gelip gelmediğini kontrol etmek amacıyla kafasını metrobüs yoluna uzatan kişilerin boyun fıtığı olduğu bilgisi geldi elimize...
@slzts1907 Cevizlibağ ?da tam yarım saat metrobüs bekledim ve gelmedi. Yuh ya kökü mü kurudu 34C'nin!..


MEVLÜT YÜKSEL