2/B'den yararlanacaklar dikkat

2/B Kanunu olarak bilinen hak sahipliği başvurularında sürenin 30 Ekim 2012 tarihinde sona ereceği bildirildi.

Giriş Tarihi 20 Ekim 2012, 00:00 Güncelleme 20 Ekim 2012, 15:47
2/B’den yararlanacaklar dikkat

İÇİNDEKİLER

Ankara Valiliği İl Defterdarlığı 2-B başvuruları ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; 26 Nisan 2012 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren ve halk arasında 2/B Kanunu olarak bilinen hak sahipliği başvurularında sürenin 30 Ekim 2012 tarihinde sona ereceğini bildirdi.

Açıklama, "İlimiz sınırları dahilinde Sincan, Ayaş, Beypazarı, Nallıhan, Güdül, Kazan, Kızılcahamam, Çamlıdere, Çubuk, Kalecik, Bala ve Elmadağ olmak üzere 12 ilçemizde 2-B taşınmazı bulunmakta olup 8.800 parselde toplam 10.200 hak sahibi bulunmaktadır." şeklinde oldu.

Ankara Valiliği İl Defterdarlığı tarafından yapılan açıklamada "İlgili müdürlüklerimizde ve köy muhtarlıklarında ilan edilen listelerde isimleri bulunan kişilerin bu haklarından faydalanabilmeleri için anılan tarihe kadar başvurularını yapmaları gerekmektedir. Bugüne kadar hak sahiplerinden büyük çoğunluğu başvuruda bulunmuş olup şu ana kadar başvuru yapmayanların da anılan tarihe kadar başvuru yapması beklenilmektedir." denildi.

Vatandaşlar, bilgilendirme ve başvuru alınması işlemleri için Ankara Defterdarlığı'nın Ulus ve Anıt Emlak Müdürlüğü ile Kızılcahamam, Güdül, Çamlıdere, Nallıhan, Beypazarı Malmüdürlükleri'ne Cumartesi günleri de başvuru yapabilecek.