Bugün kar yağacak mı?

Önceki gece başlayan ve dün İstanbul'u felç eden kar yağışının, bugünden itibaren tüm Marmara'yı etkisi altına alması bekleniyor. Kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı beklenen İstanbul'da, akşam saatlerinde kar yağışı şiddetli bir biçimde başlayacak. Perşembe'yi Cuma'ya bağlayan gece yarısından itibaren ise kar yağışı etkisini azaltacak ve cuma günü Marmara Bölgesini de İstanbul'u da terk edecek.

Giriş Tarihi 02 Şubat 2012, 00:00 Güncelleme 02 Şubat 2012, 12:15
Bugün kar yağacak mı?

İÇİNDEKİLER

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin batı bölgeleri ile sabah saatlerinde Doğu Anadolu'nun doğusu, Giresun, Artvin ve Hopa çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GRAFİKLİ ANLATIM İÇİN TIKLAYIN

Yağışların, akşam saatlerinden sonra Balıkesir, Bursa, Bilecik, Eskişehir ve Bolu çevrelerinde yoğun kar, gece saatlerinde İzmir, Aydın ile Muğla'nın kıyı ilçelerinde kuvvetli sağanak şeklinde olacağı bekleniyor. Sabah saatlerinde Marmara ile Karadeniz kıyılarında orta kuvvette, iç ve doğu bölgelerde kuvvetli buzlanma ve don olayı bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: İç ve batı bölgelerde 3 ila 5 derece artacak.

RÜZGAR: Marmara, Batı Akdeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısında kuzey ve kuzeydoğu, Güney Ege kıyıları ve Orta Karadeniz'de güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

BU AKŞAMA DİKKAT!


İstanbul'da çileye dönüşen kar yağışı, dün akşam saatlerinden itibaren etkisini yitirdi. Ancak kar, bu akşam kuvvetli bir biçimde geri dönecek. Yetkililer vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Meteoroloji'den alınan bilgilere göre kar yağışı yarın yerini sağanak yağışa bırakacak. Hava sıcaklıklarının hafta sonu ise 9-10 derece civarında olması bekleniyor.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; akşam saatlerinden sonra Balıkesir, Bursa, Bilecik, Eskişehir ve Bolu çevrelerinde yoğun kar, gece saatlerinde İzmir, Aydın ve Muğla'nın kıyı ilçelerinde kuvvetli sağanak şeklinde olacağı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (Çığ tehlikesi, ulaşımda aksamalar vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON UYARISI: Marmara ile Karadeniz kıyılarında orta kuvvette, iç ve doğu bölgelerde kuvvetli olmak üzere, buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARIISI: Rüzgarın, Güney Ege kıyılarında güney, Orta Karadeniz Kıyıları ile Sinop çevrelerinde doğu ve güneydoğu, Doğu Anadolu'nun doğusu ile Çanakkale, Bozcaada ve Gökçeada çevrelerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-50 km/saat) olarak eseceği beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ UYARISI: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı çok bulutlu, güney ve batısı ile zamanla bölge genelinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, akşam saatlerinden sonra Balıkesir, Bursa ve Bilecik çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; gece saatlerinde Çanakkale, Bozcaada ve Gökçeada çevrelerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esmesi bekleniyor. Sabah bölge genelinde, gece saatlerinde Trakya ile Bilecik çevrelerinde buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor.

EGE: Parçalı çok bulutlu, sabah saatlerinde Kuzey ve Kıyı Ege'nin, öğleden sonra bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam saatlerinden sonra Kütahya, gece saatlerinde İzmir, Aydın ve Muğla'nın kıyı kesimlerinde kuvvetli olmak üzere, bölgenin kıyı kesimlerinde sağanak, iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; öğleden sonra Güney Ege kıyılarında güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esmesi bekleniyor. Sabah saatlerinde bölgenin kıyı kesimlerinde hafif, iç ve yüksek kesimlerinde kuvvetli olmak üzere, buzlanma ve don olayı bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra Batı Akdeniz'in yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, kıyılarda sağanak, iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç ve yüksek kesimlerinde orta ve yer yer kuvvetli olmak üzere, buzlanma ve don olayı bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı, zamanla bölgenin batısı çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Eskişehir ile Ankara'nın batı ilçelerinin, akşam saatlerinden sonra Ankara ve Çankırı çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, akşam saatlerinden sonra Eskişehir çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Sabah saatlerinde kuvvetli olmak üzere, bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra Bolu ve Düzce, akşam saatlerinde Zonguldak çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, gece saatlerinde Bolu çevrelerinde kuvvetli kuvvetli olması bekleniyor. Bölgenin kıyı kesimlerinde orta, iç ve yüksek kesimlerinde kuvvetli buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Giresun, Artvin ve Hopa çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Orta Karadeniz kıyıları ile Sinop çevrelerinde doğu ve güneydoğu yönlerden kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esmesi bekleniyor. Bölgenin kıyı kesimlerinde hafif ve yer yer orta, iç ve yüksek kesimlerinde kuvvetli buzlanma ve don olayı bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinde eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU: Parçalı, doğu çok bulutlu, Van ve Hakkari ile sabah saatlerinde Ardahan, Ağrı ve Iğdır çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, bölgenin doğusunda kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-40 km/saat) olarak esmesi bekleniyor. Bölge genelinde kuvvetli olmak üzere, buzlanma ve don olayı bekleniyor. Bölgenin genelinde eğiminin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.