Y'ok böyle yağma

Milli okçu Macit, 'yağma ve haraç' çetesi kurdu. Engelli sporcu, tekstilci bir iş kadınını 3 bin TL haraca bağlamaktan tutuklandı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Ekim 2011 Güncelleme 29 Ekim 2011, 01:51
Y’ok böyle yağma

İÇİNDEKİLER

Engelliler Makaralı Yay kategorisinde birçok ödül alan Türk Milli Takım oyuncusu Serdar Macit'in haraç çetesi kurduğu iddia edildi. Milli Okçu Macit'in tutuklanmasıyla sonuçlanan skandal, iş kadını Sevda T.'nin şikayeti sonucu patlak verdi. Bahçelievler'de bir tekstil firması sahibi Sevda T.'nin iddiasına göre, Macit ve eli sopalı 50 kişi, Sevda T.'nin işyerini basıp, "Sen artık bizi besleyeceksin. Biz seni koruyacağız, sen de bize 50 bin TL vereceksin" dedi. Neye uğradığını şaşıran genç kadın ise "Bu kadar param yok" karşılığını verdi.

34 YIL HAPİS İSTEMİ
Macit de "O zaman her ay 3 bin TL vereceksin. Yoksa seni öldürürüz" diyerek iş yerinden ayrıldı. Sevda T., korkudan polise gidemedi. İş çıkışı eve doğru giderken yolu kesilip darp edilen Sevda T., kardeşi çete tarafından öldüresiye dövülünce soluğu savcılıkta aldı. Serdar Macit ile birlikte 7 kişi gözaltına alındı.
Süphelilerden Serdar Macit, Ozan D. ve Hasan Y., "yağma" suçlamasıyla tutuklandı. Konuyla ilgili iddianame tamamlandı. Savcılık, milli okçu Macit hakkında, "silahlı yağma, tehdit ve kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' suçlarından 16 yıldan 34 yıla kadar hapis cezası istedi.


Osman ASİLTÜRK