Safranbolu'da antika pazarı kuruldu

İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlerde çok özel, kaliteli alıcı ve satıcısının yer aldığı "Antika Pazarı"nın Safranbolu'ya turizm açısından önemli bir katkı sağlayacağını belirtti.

Giriş Tarihi 23 Temmuz 2011, 00:00 Güncelleme 23 Temmuz 2011, 16:18
Safranbolu’da antika pazarı kuruldu

İÇİNDEKİLER

Karabük'ün Dünyaca ünlü tarihi kenti Safranbolu'ya Anadolu Antikacılar Derneği tarafından "Antika Pazarı" kuruldu.

Karabük Valisi İzzettin Küçük, Safranbolu Kaymakamı Gökhan Azcan, Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, Anadolu Antikacıları Derneği Başkanı Şükrü Sarı, sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve yöneticileri, Kazdağlıoğlu Meydanı'nda açılan Antika Pazarı'nı ziyaret etti. Karabük Valisi İzzettin Küçük, İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlerde çok özel, kaliteli alıcı ve satıcısının yer aldığı "Antika Pazarı"nın Safranbolu'ya turizm açısından önemli bir katkı sağlayacağını belirtti.

3.ANTİKA PAZARI SAFRANBOLU'YA
Pazarın,ilçenin tarihi bölgesinde ayda bir kez kurulacağını ve çok değerli eserlerin alınıp satılabileceğini anlatan Küçük, "Türkiye'de antika pazarı iki tane var. İstanbul ve Ankara'da. Artık Safranbolu'da da var. Antika pazarı herhangi bir pazar gibi değil, tarih, kültür, sanat her türlü ürünün satıldığı pazarlandığı, değiş tokuş edildiği bir pazar. Yani bunun alıcısı da satıcısı da hatta seyir edicisi derinliği zengin olarak satar. Karabük'e bu ilçeye çok yakıştığını düşünüyorum ve organizasyonda yer alan

ANTİKA PAZARI SAFRANBOLUYA ZENGİNLİK KATACAK

Belediye Başkanı'mız Necdet Aksoy'a teşekkür ediyorum. İlçemiz yeni bir zenginlik kazanmıştır. Buna inanıyorum. Burada illa ki alıcı olmak da gerekmiyor. İnsanın saatlerce gezip usanmadan vakit geçireceği binlerce obje var tarihi ve sanatsal değeri olan. Bütün hemşehrilerimizi güzel anlarını yaşamak için buraya davet ediyoruz'' dedi.

TURİSLERİN İLGİSİN ÇEKECEK
Safranbolu'da açılan Antika Pazarı'na; Karabüklüler kadar, Bartınlılar, Zonguldaklılar, Kastamonulular ile ilçeye İstanbul, Ankara, Bursa, Adana, Mersin, Çankırı, Kırşehir, Samsun gibi illerden gelen misafirler ile Kıbrıs başta olmak üzere Japonya, Almanya, Fransa ve Hollanda gibi ülkelerden gelen yabancı turistler de büyük ilgi gösterdi.