Galatasaray kralını alıyor

Cris'i göndermeye hazırlanan G.Saray, Manchester City'nin gözden çıkardığı tecrübeli oyuncuyu gündemine aldı.

Giriş Tarihi 30 Aralık 2012, 00:00 Güncelleme 30 Aralık 2012, 16:39
Galatasaray kralını alıyor

İÇİNDEKİLER

Manchester City'de gözden çıkarılan Joleon Lescott ile ilgilenen kulüpler arasında Galatasaray'ın da adının yer aldığı ifade edildi. İngiliz basını, stoper ve sol bek oynayabilen 30 yaşındaki futbolcuyu isteyen üç takımdan birisinin Galatasaray olduğunu ileri sürdü.

2010 yılında, 27.5 milyon euro'ya Everton kulübünden transfer edilen İngiliz savunma oyuncusunun, bu fiyatın çok daha altında satın alınabileceği belirtildi. Takımda kalmak ve ilk 11 için mücadele etmek isteyen Lescott'ın bu arzusuna karşılık, Roberto Mancini'nin 19 yaşındaki Sırp savunma oyuncusu Matija Nastasic'i savunmaya yerleştirmesi, Manchester'da kalmasını zorlaştırıyor. Lescott 'ı Everton'ın da yeniden renklerine katmak istediği belirtilirken, tek handikapın 90 bin pound'luk haftalığı olduğu iddia edildi. Öte yandan Cris'i yollamaya hazırlanan Galatasaray'ın 8 milyon euro'nun altında bir teklifle City'nin kapısını çalacağı öğrenildi.

ŞAMPİYONLUĞUN MİMARLARINDAN
Geçtiğimiz sezonki şampiyonlukta savunma bölgesinin değişmez isimlerinden olan 1.88 boyundaki Lescott, 2011-12 sezonunda 46 resmi maçta forma giydi ve 4 kez fileleri sarstı. Bu sezon ise 10 karşılaşmada 645 dakika oynayabildi. Tecrübeli oyuncu 24 kez milli formayı giyerken bu maçlarda da 1 gol kaydetti. Lescott güçlü fiziğinin yanında atletik yapısıyla da biliniyor.