G.Saray'dan büyük tepki

"Bu indirim, yalnız kamu vicdanına değil, sporda adaleti sağlamakla görevli hakemlik müessesesine de vurulmuş büyük bir darbedir. Futbol tarihimize bir leke daha sürülmüştür"

Giriş Tarihi 28 Aralık 2012, 00:00 Güncelleme 28 Aralık 2012, 09:06
G.Saray’dan büyük tepki

İÇİNDEKİLER

Galatasaray kulübünden, Fenerbahçeli Raul Meireles'in cezasına indirim yapılmasına büyük tepki geldi. Tahkim Kurulu'nun dün toplanarak Portekizli oyuncuya verilen 11 maçlık men cezasını 4 maça düşürmesinin ardından sarı-kırmızılı kulüp gece geç saatlerde kararı ve federasyonu hedef alan zehir zemberek bir açıklama yayınladı. 'Türk futboluna tarihi bir leke daha' başlığı altında yapılan açıklamada kamu vicdanının yara
aldığı belirtildi ve şu ifadeler kullanıldı:

KANITLARI HİÇE SAYDILAR
" Yargı kararlarını umursamayan bir federasyon, Meireles'in cezasını 4 maça düşürerek bu kez kanıtları hiçe saymıştır. Hakem raporuna rağmen yapılan bu indirim, yalnız kamu vicdanına değil, sporda adaleti sağlamakla görevli hakemlik müessesesine de vurulmuş bir darbedir. Bu kararla Türk spor dünyasına, bir kez daha keyfi bir idarenin gölgesi düşmüş, futbol tarihimize yıllarca üzerimizden atamayacağımız bir leke daha sürülmüştür. Bu vahim uygulama ile mevcut Federasyon asli görevini yerine getirme kabiliyetini yitirmiştir."