F.Bahçe'de yüzyılın zararı! Faturası 103 milyonu geçti

Fenerbahçe'ye geldiği ilk günden bu yana istenilen performansı gösteremeyen ve sürekli olarak sakatlanan Robin van Persie'nin Sarı-Lacivertli ekibe maliyeti 103 milyon lirayı geçti.

Giriş Tarihi 30 Ağustos 2017, 00:00 Güncelleme 30 Ağustos 2017, 19:06
F.Bahçe’de yüzyılın zararı! Faturası 103 milyonu geçti

İÇİNDEKİLER

Atsan atılmıyor, satsan satılmıyor, kapı önüne koysan gönül el vermiyor. İşte böyle bir değer Robin van Persie.

Geçen sezondan bu yana bir dargın bir barışık bir görüntü sergileyen, golleri ve oyunundan çok sakatlıklarıyla "haftanın sakatı" seçilen Hollandalı bu sezon da farklı değil. Sezon başladı sakatlıkları çıktı ama Fenerbahçe'de 2 hafta sonra iyileşeceği açıklanan golcünün Hollanda Millî Takımı kampında döktürmesi kafaları karıştırdı. Yönetimin ve kulübün sırtında ciddi bir yük olan Robin van Persie'nin maliyetine bakıldığında ise tablonun daha acı olduğu bir defa daha görüldü.

HER TÜRLÜ MASRAF
Bir hafta oynayıp iki hafta yatarak sezonu geçiren RvP'nin yıllık ücreti yaklaşık 5 milyon avro olarak biliniyordu zaten. Ancak ekstraları eklendiğinde sarı-lacivertlilerin cebini deldiği aşikar. Bonservisine 6,5 milyon avro ödenen, senelik garanti ücreti 4,9 milyon avro olan 2,2 stopajı bulunan forvetin şu ana kadar maç başı maliyeti 1,7 milyon avroyu buldu. Bütün kalemler eklendiğinde ise ortaya çıkan rakam 25 milyon avro. TL bazında da 103 milyonluk bir fatura. Ki bunlara ilave olarak 3,1 milyon avroluk bir imza parasının olduğu da belirtiliyor.