Talih değil Salih kuşu!

Hafta içi Lazio zaferini yaşayan Kanarya çekinerek gittiği Ordu'da 3 puanı alıp lider G.Saray'ı takibini sürdürdü... 19'luk Salih Uçan her iki yarıda attığı gollerle taraftarını adeta mest etti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Nisan 2013 Güncelleme 08 Nisan 2013, 00:39
Talih değil Salih kuşu!

İÇİNDEKİLER

Fener durmak bilmiyor!.. Hafta içinde Lazio'yu 2-0 yenerek Avrupa Ligi'nde yarı finalin kapısını aralayan Kanarya dün de ligde zorlu Ordu deplasmanında aynı skorla kazandı. Küme düşme hattından kurtulabilmek için mutlak kazanması gereken ev sahibi ekip maça atak başladı. 3. dakikada Barral ceza sahası içine girer girmez vurdu. Top, kaleci Volkan'da kaldı. 4. dakikada Stancu'nun kafa vuruşunda Volkan gole isin vermedi. 5. dakikada Umbides'in altı pas içine yaptığı ortaya iyi yükselen Agustin Garcia kafayla vurdu, kaleye gitmekte olan topu Caner arka direkte çizgi üzerinden çıkardı. Ardından oyuna denge geldi. 28. dakikada Webo'nun pasında Salih istediği gibi vuramadı. Rakip kalede baskısını iyice artıran Fenerbahçe 38. dakikada aradığı golü buldu.

SALİH ÖNCE SOW SONRA ALEX GİBİ VURDU!
Caner harika hareketlerinin ardından Salih'i gördü. Genç yıldız sağ ayağıyla kontrol ettiği topu, sol ayağıyla ağlara yolladı: 0-1. 57. dakikada 2. gol geldi. Kuyt'un pasında Salih harika bir aşırtma vuruşla skoru 2-0 yaptı. 67. dakikada Barral'ın şutunda Caner yine topu çizgiden çıkardı. Kalan dakikalarda başka gol gelmeyince 3 puan Fenerbahçe'nin oldu.

19 EYLÜL STADI'NIN ŞİFRELERİ
Ordu mutlak kazanmak zorunda olduğu maça çok iyi başladı. Ama 5 ilk 5 dakikada girdiği önemli pozisyonları harcadı. Fenerbahçe 20. dakikadan sonra kendine geldi. Salih ve Caner ağırlığını koydu. Salih'in devrenin bitimine 7 dakika kala attığı gol Ordu'nun direncini kırdı. Ardından Fenerbahçe için rahat dakikalar başladı. İkinci yarıda Salih'in golü işi bitirdi. Ordu tamamen oyundan düştü. F.Bahçe defansı çok dikkatli ve başarılıydı. Üst üste oynanan maçlara rağmen Sarı-Lacivertliler fizik olarak da rakibinden iyiydi.

ARTIK DEPLASMANDA DA RAKİP TANIMIYOR
Ligin ilk yarısında deplasmanda sadece Akhisar'ı yenebilen Fenerbahçe'de tablo tamamen değişti... İkinci devrenin başlamasıyla birlikte bambaşka bir havaya bürünen Sarı- Lacivertliler, oynadığı 6 deplasman maçının 5'inden galibiyet çıkarmayı başardı. Fenerbahçe sadece İnönü'de Beşiktaş'a son saniye golüyle teslim olmuştu.

FENERBAHÇE İÇİN SEZONUN 'BONUS'U!
Sezon başında Bucaspor'dan transfer edildiğinde hiç kimse Salih Uçan'ın böyle bir performans sergileyeceğini tahmin etmiyordu. Fakat kıvırcık saçları nedeniyle taraftarın 'bonus kafa' dediği 19 yaşındaki Salih artık Fenerbahçe'nin çok önemli bir kozu.

BU TABLOYA ALIŞTILAR
Son haftalarda müthiş bir form yakalayan Fenerbahçe hem ligde hem de Avrupa'da taraftarını güldürüyor.

KUYT BU KEZ FAZLA KASMADI!
Son haftalarda müthiş bir form yakalayan Dirk Kuyt dün çok etkili değildi. Fakat Salih'in ikinci golünde asisti yapan isim oldu.