"Şampiyonlar Ligi'nden çekilebiliriz"

Sarı lacivertli yönetim, tarihi bir protestoyu tartışıyor.

Giriş Tarihi 27 Mayıs 2012, 00:00 Güncelleme 27 Mayıs 2012, 13:19
Şampiyonlar Ligi’nden çekilebiliriz

İÇİNDEKİLER

Voleybolda CEV Şampiyonlar Ligi'nin son 3 yılında da kürsüde yer alan, son sezonun şampiyonu olan Fenerbahçe Universal'in dev organizasyona alınmaması geçen haftanın 'ana gündemi' haline gelmişti. Avrupa Voleybol Konfederasyonu, wild card'ın Fenerbahçe'ye verilmemesiyle ilgili gerekçelerini açıklarken, Sarı-Lacivertli yönetim sessizliğini korudu.

Habertürk'ün haberine göre kararla ilgili olarak resmi siteden "Kulübümüz Türkiye Voleybol Federasyonu ve CEV ile görüşmelerini devam ettirmektedir. Bu durumun düzeltilmesi adına yürütülen görüşmelerden alınacak sonuca göre kulübümüz tavrını belirleyecek ve kararını kamuoyu ile en kısa sürede paylaşacaktır" duyurusu gelirken, önceki gün ilk 'patlama' Ali Koç'tan geldi. Koç'un, "CEV'in kararını art niyetli buluyoruz" sözleri dikkat çekerken, Fenerbahçe'nin bu karara vereceği tepki demerak konusu oldu.

İşte o tepkiyle ilgili düşünceleri Habertürk araştırdı.

BAYANLAR CEV CUP'TA DA YOK

CEV'in gerekçelerini böyle bir karar için yeterli görmeyen Fenerbahçe yönetimi, çok sert bir yanıt vermeye hazırlanıyor. 20 Mayıs'taki genel kurulda göreve getirilen yönetim kurulu, bu konuyu masaya yatırmış durumda. Fenerbahçe'nin bu haksızlığa en doğru tepkiyi vermesi için görüşler tartışılıyor. Yönetim masasında şu an için bulunan 'en sert' tepki ise CEV ile iplerin koparılması anlamına geliyor.

Sarı-Lacivertli kurmayların, bayan takımına gösterilen tavır sonrası, CEV Erkekler Şampiyonlar Ligi'ne katılma hakkına sahip olan erkek takımını da dev organizasyondan çekmeyi düşündüğü, Fenerbahçe Universal'in de CEV Cup'a katılmasının uygun bulunmadığı gelen haberler arasında. Hatırlatalım. Şu an için alınmış bir karar yok. Ancak Fenerbahçe yönetiminden bu yönde bir karar çıkarsa, CEV ile kulüp arasındaki gerilimin bir üst düzeye çıkacağını kestirmek çok da zor değil.