Arap yatırımcı rant kovalıyor

Türkiye’deki dev projeler yabancı yatırımcının da ilgi odağı haline geldi. Emlak GYO Genel Müdürü Murat Kurum, Türkiye’den ev almak isteyen Arap yatırımcıların Üçüncü Havalimanı ve Kanal İstanbul gibi dev projeleri de sorduğunu belirtti.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Eylül 2017 Güncelleme 13 Eylül 2017, 00:00
Arap yatırımcı rant kovalıyor

İÇİNDEKİLER

Türkiye'nin en büyük gayrimenkul şirketi olan Emlak Konut GYO, Dubai'de gerçekleştirilen Cityscape Global 2017'de 50 projesiyle yerini aldı. Fuarda Türkiye'nin tanıtımına ağırlık veren Emlak Konut, projelerle ayrıntılı bilgilendirmeler yapıyor. Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, Türkiye'nin Arap yatırımcıların radarında olduğunu söyledi. Türkiye'nin konumu itibarıyla bölgesinde cazibe merkezi haline geldiğini anlatan Kurum, "Yabancılara Türkiye'deki projeleri anlatıyoruz. Kanal İstanbul'u, Çanakkale Köprüsü'nü, hastane yatırımlarını soruyorlar. Özellikle de Üçüncü Havalimanı ile ilgili çok sayıda soru geliyor. Konut alırken sadece binaya bakmıyorlar, çevredeki altyapı yatırımlarını da önemsiyorlar" dedi. Murat Kurum, projelerindeki konut satışlarının yüzde 10-15'ini yabancılara gerçekleştirdiklerini belirterek, bu oranın yılın bazı dönemlerinde yüzde 20'lere kadar çıktığını söyledi. Kurum, Ortadoğu ve Avrupa'da iletişim ofisleri açıp, direkt satış yapacaklarını kaydetti.

SEKTÖRE KAMPANYA DOPİNGİ
Konut sektörünün 15 Eylül'den itibaren yeni bir kampanya başlatacağını belirten Kurum, Emlak Konut GYO'nun tüm projeleriyle kampanyada yer aldığını bildirdi. Kurum, "Kampanya kapsamında bugünden konut alıyorsunuz, ödemelere ise 2019 yılında başlıyorsunuz. Projelerimizdeki metrekare fiyatı 2 bin 800 liradan başlıyor. Daire alanlar en az yüzde 15-20 avantajlı olacak" diye konuştu. Kurum, yeni yeni projelerle ilgili şu bilgileri verdi: "Bu yıl 15 milyarlık ihale hedefimizin 13 milyar liralık kısmını gerçekleştirdik. 2 ihaleyi mahalle konseptiyle hayata gerçekleştireceğiz. Bizim Mahalle projemiz de bu ihaleler doğrultusunda önemli bir yere sahip. Ayrıca Florya'da, Nişantaşı'nda ve Ankara'da yerlerimiz var. Kayabaşı'nda 380 bin metrekare alan üzerinde Kuzey Yakası projemizi hayata geçiriyoruz."

ÜÇÜNCÜ HAVA LİMANINI SORUYORLAR
Dubai'de açıklamalarda bulunan Murat Kurum, Galatasaray'ın Riva ihalesinde imza için son günün bugün olduğunu ifade ederek, "En yüksek teklifi veren firma çekildi. 2'nci teklife bakacağız. 3 teklif de bizim için geçerli" dedi.