Emeklilikte yaşa takılanlar(EYT) yasası çıkacak mı? Başkan Erdoğan'dan emeklilikte yaşa takılanlar açıklaması

Emeklilikte yaşa takılanlar(EYT) ile ilgili flaş gelime! Milyonlarca kişinin merakla beklediği Emeklilikte yaşa takılanlar(EYT) ile ilgili açıklama Başkan Erdoğan'dan geldi. Peki emeklilikte yaşa takılanlar için yasa geliyor mu? EYT'de son durum ne? İşte detaylar...

Giriş Tarihi 16 Ekim 2018, 00:00 Güncelleme 16 Ekim 2018, 22:09
Emeklilikte yaşa takılanlarEYT yasası çıkacak mı? Başkan Erdoğan’dan emeklilikte yaşa takılanlar açıklaması

İÇİNDEKİLER



Emeklilikte yaşa takılanlar(EYT) ile ilgili flaş gelime! Milyonlarca kişinin merakla beklediği Emeklilikte yaşa takılanlar(EYT) ile ilgili açıklama Başkan Erdoğan'dan geldi. Başkan Erdoğan bugünkü konuşmasında Emeklilikte yaşa takılanlar konusuna da değindi. Peki emeklilikte yaşa takılanlar(EYT) için yasa geliyor mu?İşte detaylar...



BAŞKAN ERDOĞAN'DAN EYT AÇIKLAMASI!

"20 yıl çalışıp 38 yaşında emekli olacak kişi, 40 yıl çalışmadan devletten maaş ve sağlık sigortası hizmeti alacak demektir. Böyle şey olur mu? Bu teklifin yıllık maliyeti 750 milyar liraya ulaşıyor. Ekonomide Kurtuluş Savaşı verdiğimiz bir dönemde böyle bir yükü milletimizin sırtına yüklemek hakkımız var mı diye ben milletime soruyorum."



Başkan Erdoğan açıklamalarını şöyle sürdürdü; "Ülkemizin menfaatini korumak için gerekeni yaptık, milletimizden hiçbir şey saklamadık. Böyle dönemler sabır dönemleridir."


İBRAHİM KALIN'DA AÇIKLAMA YAPMIŞTI!

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın daha önce kabine toplantısında konuyla ilgili açıklamalarda bulunmuştu. İbrahim Kalın, bir gazetecinin 'EYT konusu kabine toplantısında gündeme geldi mi?' sorusuna yanıt verdi.

"Bu konu kabinenin gündeminde yok. Tabii ki Meclis ayağı ayrı bir konu. Yeni hükümet sisteminde Meclis kendi kanunlarını çıkartabilir. Bunun değerlendirmesi Mecliste yapılır ama hükümet nazarından baktığınız zaman konu bugün de geçtiğimiz toplantılarda da gündeme gelmedi. Bu konuda herhangi bir değişiklik söz konusu değil." demişti.