Zenginler Uluslararası Boat Show Eurasia Fuarı'nda kapışacak

Rus ve Ortadoğulu zenginler yat almak için rotayı İstanbul’a kırdı. 4 milyar lira değerinde 200’ün üzerinde tekne, yarın görücüye çıkacak. 75 milyon liralık Gweilo fuarın gözdesi olacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Ekim 2018 Güncelleme 01 Ekim 2018, 00:57
Zenginler Uluslararası Boat Show Eurasia Fuarı’nda kapışacak

İÇİNDEKİLER

İstanbul, yat almak isteyen dünya zenginlerini ağırlayacak. Viaport Marina'da yarın kapılarını açacak Uluslararası Boat Show Eurasia Fuarı'nda gözde yatlar görücüye çıkacak. 8 Ekim'e kadar 2019'un en özel tasarımları, 2018'in son avantajları ve ödüllü tasarımların yanı sıra sektörün en önemli markalarının dünyada ve Türkiye'de ilk kez sergilenecek lansman tekneleri fuarda meraklıları ile buluşacak. Fuarda boyları 5 ile 50 metre arasında değişen, toplam değeri 570 milyon euroyu (4 milyar lira) bulan 200'ün üzerinde tekne deniz üzerinde tanıtılacak. 50 bin ile 75 milyon lira fiyat aralığındaki teknelerin sergileneceği fuarda, 500 milyon liralık satış bekleniyor. Boat Show Eurasia Fuarı Direktörü Dilek Günaydın, Türkiye'nin tüm dünyada yat alıcılarının ilk tercihleri arasında yer aldığını söyleyerek, "Kişiye özel tasarım ve mega yat alıcıları Rusya, Ukrayna, Türki Cumhuriyetler ve Ortadoğu'da yoğunlaşıyor. Son 5 yılın sürprizlerinden biri de Afrika ülkeleri. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da bu ülkelerden çok sayıda ziyaretçi gelecek" dedi.



YATI 75 MİLYON LİRA
Fuarın en değerli teknesi 75 milyon lira değerindeki Gweilo isimli yelkenli. 50 metre uzunluğundaki Gweilo, 16 Knot hıza ulaşıyor. Mühendisliği Hollandalı Dykstra Naval Architects tarafından tasarlanan tekne, 21 ayda tamamlandı.