İthal muza yerli üretim etiketi

Fırsatçılar, uyanıklıkta sınır tanımadı. Muzun etiketinin üzerine “İthal. Kilo 11.90 TL” diye yazdı. Ancak aynı etikette yerli malı damgası vardı. 499. 95 TL’lik pijama üstünü görenlerin ise uykuları kaçtı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Ekim 2018 Güncelleme 01 Ekim 2018, 00:24
İthal muza yerli üretim etiketi

İÇİNDEKİLER

Dolar indi, fiyatlar değişmedi. Fırsatçıların zam haberlerine her geçen gün bir yenisi eklendi. Vatandaş zam şoku yaşarken etiket üzerindeki oyunlar ise görenleri şok etti. Bir muz kolisinin üzerindeki etiketteki ifadeler "Muz İthal. Kilo 11.90 TL" şeklindeydi.



Ancak kolinin üzerine dikkatlice bakıldığında skandal kendini ele verdi. Çünkü etiketin üzerinde "Üretim Yeri Türkiye" ifadesi yazılıp bir de Yerli Malı logosu yerleştirildi. Yerli malı teşvik etmek için kullanılan logonun bile fırsatçılığa alet edilmesi büyük tepki çekti.




İYİ UYKULAR
Zam furyası, tekstil sektörünü de boş bırakmadı. Uçuk fiyatlar pijamalara kadar uzandı. Oysho marka bir pijamanın fiyatı herkesi şoka uğrattı. Çünkü pijamanın 499.95 liraydı. Altı ise 399.95 liraya satıldı. Firmanın internet sitesinde de aynı fiyatlar uygulandı. 900 TL'lik pijama takımını görenler "İyi uykular" demekten kendini alamadı.



4 GÜNDE ZAM
Son dönemde yaptığı zamlarla gündeme sıkça gelen Migros'tan yeni bir fiyat artışı daha geldi. 25 Eylül Salı günü markete gidenler Doğruluk marka Ezine peynirinin kilosunu 34. 90 TL'den alırken sadece dört gün sonra aynı ürün zamlanmıştı. 29 Eylül Cumartesi günü Migros'a girenler aynı peyniri yüzde 10'luk zamla 38. 50 TL'den alabildi.



LASTİK PATLADI

Kış kapıdayken araç sahiplerinin kış lastiği telaşı başladı. Ticari araçlarda zorunlu olan kış lastiği uygulaması 1 Aralık'ta başlarken fırsatçılar, ticari araçlar için zorunlu olan kış lastiklerine de zam yaptı. Yaz başında 220-250 TL olan kış lastiği şu an 500 TL'ye kadar çıktı. Bazı firmaların indirim kampanyası adı altında lastikleri 350 TL'ye sattığı görüldü.



BU BAKKALDA BAYRAM VAR
Elazığ'da yaşayan Bayram Ural (78), hem hesap hem insanlık dersi verdi. 8 metrekarelik dükkanda bakkallık yapan Ural, marketlere inat ürünlerine zam yapmadığını söyledi. Ural, "Fakir, fukaranın zorluk çekmemesi için ucuz veriyorum" dedi. Müşteriler ise şunları söyledi: "Elindeki ürüne zam gelse dahi yenisini alana kadar onu eski fiyatından satar. Bu yüzden dükkanının önünde hep kuyruk var."