Tayin müjdesi

Danıştay, hizmet puanı yetersizliği sebebiyle eş durumundan tayini kabul edilmeyen öğretmenin davasında tayin yapılması yönünde karar verdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Eylül 2017 Güncelleme 22 Eylül 2017, 00:00
Tayin müjdesi

İÇİNDEKİLER

Hizmet puanı yetersizliği sebebiyle eş durumundan tayin talebi kabul edilmeyen öğretmenlere müjdeli haber Danıştay'dan geldi. Tayin talebi kabul edilmeyen öğretmenin açtığı davada öğretmen lehine karar veren yüksek mahkeme, eş durumu tayinlerinde hizmet puanının aranmaması gerektiğine hükmetti. Danıştay 2. Dairesi'nin emsal kararında, öğretmenlik mesleğinin özel ihtisas gerektiren bir meslek olduğuna dikkat çekilerek, şu ifadeler kullanıldı: "Kamu görevlilerinin özel koşullarına göre verimliliklerinin en yüksek olduğu ve hizmetlerinden en yüksek oranda yararlanılacak bir biçimde çalıştırılmalarının kamu yararına daha uygun düştüğü ve kamu hizmetinden beklenen faydanın da bu sayede arttığı anlaşılmaktadır. Davacının temyiz isteminin kabulüyle, Ankara 1. İdare Mahkemesi'nce verilen kararın bozulmasına, yeni karar verilmesi için dosyanın adı geçen mahkemeye gönderilmesine oy çokluğuyla karar verildi."

SAĞLIK NEDENİYLE DE İSTENECEK
Danıştay, geçtiğimiz günlerde de anne ve babası bakıma muhtaç olan memurların tayin isteyebileceğine karar verdi. Konuyla ilgili dava dosyasını yeniden değerlendiren Danıştay 2. Dairesi, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ve ilgili yönetmeliklerde memurun sağlık mazeretine dayanarak yer değiştirme talebinde bulunabileceğini vurguladı. Danıştay kararında, davacının babası hakkında düzenlenen Özürlü Sağlık Kurulu Raporu'nda kişinin yüzde 70 oranında engelli olduğu vurgulandı.