Komşuda 'ev'lendik

Yunanistan’a tatile giden Türkler, ülkenin gayrimenkul piyasasını canlandırdı. Uygun fiyatları, euro getirisi ve vize kolaylığı; Türk turisti komşuda ev sahibi yaptı. Yunansitan’da en çok ev alan 4’üncü ülke olduk...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Eylül 2017 Güncelleme 01 Eylül 2017, 00:00
Komşuda ’ev’lendik

İÇİNDEKİLER

Yunanistan Türk turist akınına uğradı. Günlük 250 euroyu bulan harcamalarıyla komşuyu ihya eden Türkler, Yunanistan'ın emlak piyasasını da canlandırdı. Adeta adaları istila eden Türk turistleri, gayrimenkuldeki euro getirisi ve vize kolaylığı cezbetti. Komşudan en çok ev alan 4'üncü ülke olduk. Global krizden sonra iflas noktasına gelen Yunanistan'da fiyatların hâlâ uygun olması ve 250 bin euroluk yatırım yapanın tüm aile bireylerine oturma izni verilmesi, Türkler'i komşuda yatırım yapmaya yöneltti. Son 1 yılda artan yatırımlarla Türkiye; Çin, Rusya ve Mısır'dan sonra komşuda gayrimenkul yatırımı yapan ülkeler arasında 4'üncü sıraya kadar yükseldi. Atina ve Selanik en çok yatırımı çeken şehirler olurken; Korfu ve Thassos adaları da ilgi gördü. Atina'da eski binalarda metrekare fiyatlarının 2-4 bin euro, yeni binalarda 3-6 bin euro, Selanik'te ise bin 500 ile 2 bin 500 euro arasında olduğu belirtildi.



ADALARA TÜRK OTELİ
Komşuda yalnızca bireysel yatırımcılar değil, potansiyeli gören kurumsal yatırımcılar da otel projesi gerçekleştirmek için araştırma yapıyor. Doğuş Grubu, birkaç yıl önce Atina'da Hilton otelini alarak Yunanistan'da turizm yatırımı yapmaya başlamıştı. Geçtiğimiz günlerde inşaat firması Varyap da Atina'nın şehir merkezinde kamuya ait bir binanın ihalesini kazandıklarını ve burada otel yatırımı yapacaklarını açıklamıştı.