286 bin ev projesi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Ağustos 2017 Güncelleme 17 Ağustos 2017, 00:00
286 bin ev projesi

İÇİNDEKİLER

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, "Yerel yönetimlerimizle işbirliği içinde ülke genelinde toplam 72 milyon 500 bin metrekarelik alanda kentsel dönüşüm çalışması yapıyoruz. 286 bin 500 konutluk 191 kentsel dönüşüm projesi yürütüyoruz. Kentsel dönüşüm çalışmaları ile şehirlerimizi sağlıklı ve hızlı bir şekilde deprem ve afetlere karşı hazırlıyoruz" dedi. Afetlere karşı riskli ve yapı ömrünü tamamlamış konut stoğunu yenilediklerini vurgulayan Turan, "Bugüne kadar dönüşüm alanlarında ikamet eden 1 milyondan fazla vatandaşımıza, yenilediğimiz konutlar ile güvenli yapılarda güvenli yaşam imkanı sunuyoruz. Başlattığımız kentsel dönüşüm projelerimiz içerisinde yer alan 68 bin 254 konutu tamamlayarak hak sahiplerine teslim ettik" ifadelerini kullandı. TOKİ üretimlerinin yüzde 36'lık önemli bölümünün 1'inci dereceden 5'inci derece deprem kuşakları öncelikli olacak şekilde projelendirildiğini kaydeden Turan, TOKİ'nin sahada özellikle vatandaşlarla irtibat içinde etkin bir süreç yürüttüğünü söyledi.

ŞEHRE DEĞER KATMALI
Görevlerinin sadece binaları yıkıp yerlerine yenilerini inşa etmek olmadığını aktaran TOKİ Başkanı Turan, "Çevre düzenlemeleri, donatı alanlarıyla sosyal ihtiyaçlara da yanıt veriyoruz. Dönüşüm, şehirlere yük getirmemeli, aksine şehre değer katan projeler olmalı" dedi.

TOKİ'DEN 38 BİN AFET KONUTU
Turan, "İdaremiz doğal afetlerden zarar gören bölgelerde konut inşasına ve altyapı düzenlemelerine 1992'de Erzincan depremi ile başladı. 2017'ye kadar Türkiye'de ve yurt dışında 132 proje kapsamında 37 bin 734 afet konutu inşa ettik" diye konuştu.