Türkiye için güç birliği

Ülkemizde 1 milyar dolarlık yatırımı bulunan Rus enerji devi Lukoil ile Azeri devi Socar, güç birliği yapacak. 2 dev, satın alma yoluyla Türkiye’deki yatırımlarını artıracak.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Ağustos 2017 Güncelleme 15 Ağustos 2017, 01:57
Türkiye için güç birliği

İÇİNDEKİLER

Rus enerji devi Lukoil ile Azeri devi Socar, Türkiye'de yatırımlarını artırmak için ortak hareket etmek üzere görüşmelere başladı. Lukoil'in İkmal ve Satıştan Sorumlu Başkan Yardımcısı Vadim Vorobyov, şirket için Türkiye'nin petrol ürünleri piyasasının stratejik önem taşıdığını ve şirketin pazar payını artırmak için seçenekleri sürekli araştırdıklarını belirterek, "Türk akaryakıt piyasası bizim için cazibesini koruyor. Biz, Türkiye'ye 1 milyar doları bulan yatırım yaptık" dedi.

'İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ'
Türkiye'deki şirketlerle işbirliğine de hazır olduklarını anlatan Vorobyov, şöyle konuştu: "Türkiye'nin petrol ürünleri piyasası Lukoil için stratejik önem taşıyor ve şirket, pazar payını artırmak için seçenekleri sürekli araştırıyor. Socar ile de Türk pazarında üçüncü taraf varlık satışlarının ortak edinimi konusunda fırsatları değerlendirdik. Bu konularla ilgili, henüz sonuçlanan bir durum söz konusu değil. Şirketimize çeşitli teklifler geliyor. Türk piyasası bizim için çok cazip, bayi zincirimiz yıllık 1.5 milyon ton satış gerçekleştiriyor."

Barış ŞİMŞEK