Geleceğin ulaşım çözümüne yatırım

Toplu ulaşımın ve araç paylaşımının gelecekte temel ulaşım çözümleri olacağını öngören Karsan, bu konuda dünyadaki ilk servis operatörü MaaS Global’e ortak oldu.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Ağustos 2017 Güncelleme 14 Ağustos 2017, 00:00
Geleceğin ulaşım çözümüne yatırım

İÇİNDEKİLER

Minibüs, midibüs ve otobüsleriyle şehir içi toplu ulaşım pazarında yer alan Karsan, geleceğe yönelik önemli bir ortaklığa imza attı. Karsan, 'Sınırsız Ulaştırma Çözümleri' vizyonuyla aldığı aksiyonları kapsamında Finlandiyalı mobilite servis operatörü MaaS Global'e yatırım yapan ilk otomotiv şirketi oldu. MaaS Global, farklı ulaşım çözümlerini bir arada sunan yenilikçi bir ulaşım platformu oluşturmak üzere kuruldu. Şirket, 'Whim' adı verilen dijital uygulaması üzerinden müşterilerin ulaşım ihtiyaçlarına göre belirlenmiş toplu taşıma, e-taksi çağırma ve otomobil kiralama hizmetlerini kapsayan aylık bir abonelik paketi satın almalarını sağlıyor. Şu an Helsinki'de faal olan uygulamanın kapsama alanının bu yıl Avrupa'nın en önemli 3 kentinde daha devreye alınması ve devamında ise dünyanın dört bir yanındaki kentlere yaygınlaşması planlanıyor. Karsan'ın elektrikli araçlardan otonom sürüşe kadar geleceğe yönelik Ar-Ge odaklı vizyon çalışmalarının bulunduğunun altını çizen Karsan CEO'su Okan Baş, "Önemli hissedarlarından olduğumuz MaaS Global, dünyanın bu alanda faaliyet gösteren ilk şirketi olmasıyla dikkatleri çekiyor. Ulaşım sistemini çok daha etkin hale getirmeyi hedefleyen MaaS Global'e Karsan olarak ilk yatırım yapan otomotiv şirketi olduk" dedi.

TEK FİYATA 3 FIRSAT
Whim'DE aylık fiyatlar toplu taşıma araçlarının sınırsız kullanımının yanı sıra belli adetlerde taksi yolculuğu ve otomobil kiralama hizmetlerini içeriyor. Whim için ön talepler toplanmaya başladı. Ön sipariş veren 100 kişi, aylık ulaşım paketinden yıl sonuna kadar 249 euro yerine 100 euroya yararlanacak.