İsrail polisi bir Filistinliyi şehit etti

İsrail polisinin, işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Ras el-Amud bölgesinde kılınan cuma namazından sonra cemaate müdahale ettiği olaylarda bir Filistinli hayatını kaybetti.

Giriş Tarihi 21 Temmuz 2017, 00:00 Güncelleme 21 Temmuz 2017, 17:23
İsrail polisi bir Filistinliyi şehit etti

İÇİNDEKİLER

Kuddüs'te İsrail polisinin müdahalesi sonucu 1 Filistinli şehit oldu. Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Ras el-Amud bölgesinde yaşanan olaylarda kafasından yaralanan bir Filistinli şehit oldu." ifadelerine yer verildi. Açıklamada ölen Filistinlinin kimliğine ilişkin bir bilgi yer almadı.

Yerel kaynaklara göre ise Kudüs'te öldürülen Filistinliyi polis değil Yahudi yerleşimciler vurdu.

Öte yandan namaz sonrası İsrail polisinin müdahalesiyle Kudüs'te başlayan olaylar büyük oranda duruldu. Kudüs sokaklarında sessizliğin hakim olduğu gözlenirken, işgal altındaki Batı Şeria'da ise olaylar devam ediyor.

İsrail, Mescid-i Aksa'nın kapılarına kurduğu metal detektörler vasıtasıyla Aksa Vakfı tarafından kontrol edilen Harem-i Şerif'te egemenlik sağlamak istiyor. Filistin halkı, metal detektörlerin güvenlik gerekçesiyle değil, Aksa üzerinde hakimiyet kurma amaçlı olduğunu düşünüyor. İsrail'in, Aksa'yı yönetme hakkını resmi olarak tanıdığı Aksa Vakfına danışmadan attığı bu tek taraflı adımın kabul edilmesi halinde bunu daha ileri adımların takip edeceğini belirten Filistinliler, böylece Aksa'nın zamansal ve mekansal olarak bölünüp Yahudilere tahsis edilmesinden ve ellerinden alınmasından endişe ediyor.