Devir teslim törenleri gerçekleşti

Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı yeni kabine sonrası, bugün bakanlıklar devir teslim törenlerine sahne oldu.

Giriş Tarihi 20 Temmuz 2017, 00:00 Güncelleme 20 Temmuz 2017, 15:10
Devir teslim törenleri gerçekleşti

İÇİNDEKİLER

Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan kabine değişikliğinin ardından bakanlıklarda devir teslim törenleri yapıldı.

SARIEROĞLU GÖREVİ MÜEZZİNOĞLU'NDAN DEVRALDI

jülide sarıeroğlu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına getirilen Jülide Sarıeroğlu, görevi Mehmet Müezzinoğlu'ndan devraldı.

Tüm vatandaşların dününü, bugününü ve geleceğini ilgilendiren, insana dokunan bir bakanlığın sorumluluğunu aldığının bilincinde olduğunu belirten Sarıeroğlu, "Bu vesileyle beni bu göreve layık gören Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, Sayın Başbakanımıza teşekkür etmek istiyorum. İnşallah güvenlerine layık olacağız ve çok çalışacağız." dedi.

BAŞBAKAN YARDIMCISI IŞIK, GÖREVİNİ KURTULMUŞ'TAN DEVRALDI

numan kurtulmuş fikri ışık

Başbakan Yardımcılığı görevine getirilen Fikri Işık, Kültür ve Turizm Bakanı olarak atanan Numan Kurtulmuş'tan görevi devraldı.

Başbakan Yardımcısı Işık, AK Parti'nin iktidara geldiği günden bu güne kadar Türkiye'de her alanda çok büyük değişimlere imza atan bir hareket olduğunu belirterek, kendilerinin de 15 yıldır Türkiye'ye gece gündüz hizmet eden bir davanın, bir kadronun mensupları olduklarını söyledi.

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞINDA DEVİR TESLİM TÖRENİ

nurettin canikli

Milli Savunma Bakanlığına getirilen Nurettin Canikli, görevini Başbakan Yardımcılığı görevine atanan Fikri Işık'tan devraldı.

Bu değişimlerin aktif bir yönetim yapısının ortaya çıkmasını sağladığını dile getiren Canikli, vatan topraklarının savunmasının önemine değindi.

"Bu coğrafyanın saldırganlarının bol olduğunu biliyoruz, bu devam edecek, geçmişte de böyleydi, bugün de, yarın da böyle olacak" ifadesini kullanan Bakan Canikli, "Taviz vermeden, bu ülkenin çıkarlarına bir halel gelmesine sebebiyet vermeden, bütün olarak bu toprakların savunulması gerekiyor. Türk Silahlı Kuvvetlerimizin bu anlamda her zaman güçlü kalması gerekiyor. Her yönüyle güçlü kalmak zorundadır, güçlü olmak mecburiyetindedir." diye konuştu.

BOZDAĞ GÖREVİ CANİKLİ'DEN DEVRALDI

canikli bozdağ

Başbakan Yardımcılığına getirilen Bekir Bozdağ, görevini Milli Savunma Bakanlığı'na atanan Nurettin Canikli'den devraldı.

Bozdağ, Canikli'nin yeni görevinde de çok başarılı olacağına inandığını dile getirerek, "İnşallah bundan sonra biz de Bakanımızla beraber çalışacağız. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da onun bilgisinden, tecrübesinden istifade ederek, ülkemizin ve milletimizin refahı ve geleceği için birlikte ter dökmeye devam edeceğiz. Bakanımızla uzun bir yol arkadaşlığımız var, ben her türlü bakanımızın yaptıklarını yakından bilen, takdir eden ve başarılarına şahit olan birisiyim. O yüzden Bakana şükranlarımı sunuyorum ve yeni görevinde başarılar diliyorum." diye konuştu.

ADALET BAKANLIĞINDA DEVİR TESLİM TÖRENİ

abdulhamit gül

Adalet Bakanlığına atanan Abdulhamit Gül, görevini Başbakan Yardımcılığına getirilen Bekir Bozdağ'dan devraldı.

Gül, 15 Temmuz darbe girişimine karşı Türk milleti adına yargı faaliyetinde bulunan tüm yargı mensuplarının bu darbeye karşı dik durduğunu ifade ederek, "Sokaklarda, meydanlarda milletimiz bayrağı için, vatanı için, milleti için, devleti için nasıl dik durduysa, Türk yargısı da o gece kahramanlığını göstermiştir. Bundan dolayı da gerçekten tüm yargı camiasına teşekkür etmek boynumuzun borcudur. Bundan dolayı da Sayın Bakanımıza da ayrıca teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

VEYSİ KAYNAK, GÖREVİNİ HAKAN ÇAVUŞOĞLU'NA DEVRETTİ

veysi kaynak

Veysi Kaynak, Başbakan Yardımcılığı görevini Hakan Çavuşoğlu'na devretti. Devir teslim töreninde konuşan Kaynak, "Her zaman bu kutlu davada yolculuk yapmaya devam edeceğim. Türkiye'nin en karanlık ve uzun gecesini geçirdik, parlamentosu, hükümetiyle birlikte geçirdik. Türkiye, bir yandan FETÖ terörüyle mücadele ederken güneyimizde Türkiye'nin sınır güvenliğini sağlamak için Fırat Kalkanı Operasyonu'na başlamıştık. Ama bu arada da Somali'de, Yemen'de, Gazze'de Türkiye insani yardımlarıyla var olmaya devam etti. İnşallah bu hizmet kervanı aksamadan yürüyecektir" ifadelerini kullandı.

NABİ AVCI, GÖREVİNİ NUMAN KURTULMUŞ'A DEVRETTİ

nabi avcı

Nabi Avcı, Kültür ve Turizm Bakanlığı görevini Numan Kurtulmuş'a devretti. Görevi devralan Numan Kurtulmuş ise şöyle konuştu: "Bu bayrak devriminin değişiminin milletimiz, memleketimiz için yararlı olmasını ümit ediyorum. Allah her birimizin vaktini bereketlendirsin ve bu memlekete hizmet etme imkanı versin. Bu makamların hepsi gelip geçicidir. İnsanlar makamlarından mevkilerinden eğer güç alıyorlarsa zaten bunun kıymeti yok. Eskilerin çok güzel bir tabiri var "şerefü'l mekan bi'l mekin" derler. Bir mekanın şerefi orada oturanla kaimdir. Nabi Avcı'ya bakınca onu görüyoruz. Nabi Avcı'nın herhangi bir yerde oturması ya da herhangi bir makamdan koltuktan güç alması zaten düşünülemez. Bulunduğu her yere güç vermiş olan bir yol arkadaşımız dava arkadaşımız bir büyüğümüzdür."

TUĞRUL TÜRKEŞ, GÖREVİNİ RECEP AKDAĞ'A DEVRETTİ

recep akdağ

Tuğrul Türkeş, dün kabinede yapılan değişiklik üzerine Başbakan Yardımcılığı görevini Recep Akdağ'a devretti. Devir teslim töreninde konuşan Akdağ, "AK Parti gemisinin içinde yolumuza devam ediyoruz. Hareket malumunuz göreceli bir kavram, nesneler birbirine göre hareket etmiş oluyor. Biz, bu geminin içerisinde AK Parti bayrağı altında yerlerimiz, pozisyonlarımız değişiyor ama hepimiz aynı geminin içerisindeyiz. Bu gemi bir hizmet gemisi. Allah'a şükürler olsun ki büyük Türk milletine hizmet etme fırsatını bize nasip etti. Sizinle aynı kabinede çalışmış olmak da mutluluğumu ifade etmek isterim. Aslında Bakanlar Kurulu bir mektep, burada çok şey öğreniyorsunuz. İnşallah hep beraber hizmete devam edeceğiz. Bundan sonra da burada yapacağımız işler açısından da sizin desteğinizi talep ediyorum" dedi.

OSMAN AŞKIN BAK, GÖREVİNİ AKİF ÇAĞATAY KILIÇ'TAN DEVRALDI

osman aşkın bak

Gençlik yıllarından beri Gençlik ve Spor Bakanlığının içinde yer aldığını belirten Bak, şöyle konuştu:

"Yaklaşık 16-17 yaşımdan beri spor camiasında, kulüplerde sporcu, yönetici olarak bulundum. Burada 2007 ve 2011 yılları arasında Güreş Federasyonu başkanlığı yaptım. Çeşitli kulüplerde yöneticilik, başkanlık yaptım. Sayın Cumhurbaşkanımızın eski bir sporcu olması, sporun içinden gelmesi nedeniyle gerçekten büyük yatırımlar ve atılımlar yapıldı. Bunlar yapılırken Sayın Bakanımız çok büyük çaba sarf etti. Bundan önceki Bakanlarımız da çaba sarf ettiler. Türkiye, AK Parti döneminde çok önemli uluslararası organizasyonlar gerçekleştirdi. Bunlardan biri Samsun'da devam eden İşitme Engelliler Olimpiyatları. Bunu ülkemize kazandıran başta Sayın Bakanımız olmak üzere, emeği gençlere teşekkür ediyorum, sporculara başarılar diliyorum."

DEMİRCAN GÖREVİ AKDAĞ'DAN DEVRALDI

ahmet demircan recep akdağ

Sağlık Bakanlığına getirilen Ahmet Demircan, görevini Başbakan Yardımcılığı görevine atanan Recep Akdağ'dan devraldı.

Ahmet Demircan, "Türkiye'de son 15 yıl içerisinde 2002'den itibaren hızla çıta yükseldi. Şimdi bize düşen bayrak yarışında, bu çıtayı daha da yukarıya çekmek. Halkımızın hizmetlerini, zamanın da gerektirdiği yenilikleri de yerine getirerek, daha da artırmak ve bayrağı bir üst noktada bizden sonra gelecek olanlara devredebilmektir."