Çifte zam Temmuz’da

Temmuz maaşlarını cebine koyan memur emeklileri, çifte zammın getireceği farkı ise önümüzdeki ay alacak. Kesin zam oranı pazartesi ortaya çıkacak...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Haziran 2017 Güncelleme 29 Haziran 2017, 01:43
Çifte zam Temmuz’da

İÇİNDEKİLER

Milyonlarca emekli Temmuz zammına kilitlendi. Gözler enflasyona çevrildi. Pazartesi günü açıklanacak enflasyon, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranını, memur emeklilerinin de enflasyon farkını gösterecek. Memur emeklilerinin yüzde 4'lük zamma ilaveten alacağı fark, ilk 6 aylık enflasyona göre belli olacak. Yüzde 3'ü aşan kısım, memur emeklilerinin alacağı enflasyon farkını ortaya koyacak. Bugüne kadarki enflasyon verileri, memur emeklilerinin yüksek fark alacağını gösterdi. İlk 5 aylık enflasyona göre, memur emeklilerine yüzde 3.18 enflasyon farkı çıktı. İlk 6 aylık yüzde 6.48'lik enflasyon tahmini tutarsa, fark yüzde 3.48'i bulacak. Bu durumda memur emeklileri yüzde 4 zam + yüzde 3.48 enflasyon farkı alacak. Memur emeklileri, Temmuz ayında almaları gereken maaşlarını Ramazan Bayramı nedeniyle erken cebine koydu.

SGK TARİHİ DUYURACAK
Memur emeklisine, çifte artışın getireceği zam farkı ise Temmuz ayı içinde verilecek. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun duyuracağı tarihte memur emeklileri zam farklarını alacak. Halen en düşük memur emeklisi maaşı, bin 658 lira 31 kuruş seviyesinde. Eğer ilk 6 aylık enflasyon beklentiler dahilinde yüzde 6.48 çıkarsa, bin 658 lira 31 kuruş olan maaş da yüzde 3.48 farkı ve yüzde 4 zam ile bin 784 lira 66 kuruşa yükselecek. Bin 658 lira alan emeklinin hesabına, Temmuz'da da 126 lira daha eklenecek.

EMEKLİLERİN GELİRİ ARTIYOR
SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin de zam oranı pazartesi günü belli olacak. İlk 6 aylık enflasyon ne kadar çıkarsa, zam oranı da o kadar olacak. Emekliler 3 Temmuz'da zam oranlarını öğrenecek, 16-28 Temmuz arasında maaşlarını söz konusu artış yansıtılmış olarak ceplerine koyacak. Eğer ilk 6 aylık enflasyon yani zam oranı yüzde 6.48 olarak gerçekleşirse, en düşük maaş 2000'den önce emekli olan SSK'lılarda bin 493 liraya çıkacak.