Hesaplı komşu

Türkiye’de tatil yerleri cep yakınca vatandaşlar rotayı Yunanistan’a çevirdi. Dedeağaç uygun fiyatlarıyla yüz güldürdü...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Haziran 2017 Güncelleme 25 Haziran 2017, 01:54
Hesaplı komşu

İÇİNDEKİLER

Son yıllarda Türkler'in en gözde tatil adreslerinin başında gelen Yunanistan, özellikle ucuz fiyatlarıyla cezbediyor. Mikonos ve San Torini gibi adalar fiyatlarıyla Bodrum ve Alaçatı'yı katlarken Sakız, Kos ve Midilli gibi adalar uygun mönüleriyle Türk turistlerin en popüler adresleri. Son dönemde özellikle İstanbullular'ın uğrak adresi ise Dedeağaç, Yunan ismiyle ise Alexandroupoli. İster özel arabayla ister ise otobüsle gidilebilen Dedeağaç, İstanbul'a yakınlığı kadar masmavi denizi ve uygun fiyatlarıyla Türkler'in doldurup taşırdığı bir adres. Hafta sonları sosyetik simaların da tercih ettiği Dedeağaç ile Türkbükü'nde 2 gece-2 gün tatil yapmanın maliyetini sizler için araştırdık.

İŞTE ARADAKİ FARK
İstanbul - Türkbükü 790 kilometre
İstanbul - Dedeağaç: 300 kilometre
İstanbul - Türkbükü benzin parası: 200 TL
İstanbul - Dedeağaç benzin parası: 75 TL
İstanbul'dan Bodrum'a giderken Osmangazi Köprüsü geçiş ücreti: 65 TL
İstanbul'dan Dedeağaç'a giderken yurt dışı araç sigortası: 210 TL
Bodrum Türkbükü Mavi Suit'te 2 gece konaklama: 1.400 TL
Dedeağaç Thraki Palace Hotel 2 gece konaklama: 785 TL
Bodrum Türkbükü'nde 2 kişi gün boyu beach masrafı: 250 TL
Dedeağaç'ta 2 kişi gün boyu beach masrafı: 120 TL
Bodrum Türkbükü'ndeki bir beach'te ortalama hamburger ve kola: 40 TL
Dedeağaç'ta Türkbükü'ndeki bir beach'te ortalama hamburger ve kola: 28 TL
Bodrum Türkbükü'nde 2 kişi akşam yemeği ortalama: 300 TL
Dedeağaç'ta 2 kişi akşam yemeği ortalama: 160 TL
Bodrum'da hafta sonu 2 günlük beach ücreti, 1 akşam yemeği, ulaşım ve konaklama ücreti toplam: 2 bin 465 TL
Dedeağaç'ta hafta sonu 2 günlük beach ücreti, 1 akşam yemeği, ulaşım ve konaklama ücreti toplam: bin 470 TL

BODRUM'DA KÜCÜK SİSE SU 10 LİRA
Deniz, kum, güneş... Bodrum'da hiçbiri bedava değil! Sadece küçük bir şişe su almak bile neredeyse yurt dışıyla aynı. Mesela bakkaldan alırsanız 75 kuruş ödersiniz. Tabi bunu sahile kadar taşımak var. Denize yakın yerden alayım derseniz 1 TL'yi gözden çıkarmak zorundasınız. Çay bahçesinde 3 lira ödersiniz. Halk plajında rakam 5 liraya kadar çıkıyor. Maçakızı gibi sosyetik bir yerdeysiniz 10 liraya su içebilirsiniz. Karar sizin...

ANTALYA'NIN NÜFUSU 4 MİLYON
Türkiye'nin dört bir yanından tatilciler Antalya'ya koştu. Otellerde yer kalmadı, plajlar tıklım tıklım doldu. Nüfusu 2.3 milyon olan Antalya, bayram tatilinde 4 milyona ulaştı. Vali Münir Karaloğlu, "Kendi dostlarımıza bile otellerde yer bulmakta zorlanıyoruz. Gerçekten Lara, Kundu, Belek, Manavgat, Alanya bütün bölgelerimizde bütün oteller dolu ve ciddi bir hareketlilik var. Hem havayoluyla hem karayoluyla kente gelişler devam ediyor" dedi. Özellikle karayolunu tercih eden misafirlere dikkatli olmalarını tavsiye eden Karaloğlu, "Misafirlerimizden kural ve ikazlara uymalarını rica ediyoruz" diyerek uyarılarda bulundu.

İĞNE ATSAN YERE DÜŞMEZ
35 bin nüfuslu ilçeye akın akın gelen tatilciler nedeniyle Bodrum'da adeta adım atacak yer kalmadı. Muğla genelindeki sahil kesimlerine yaklaşık 3 milyon turistin gelmesi beklenirken Bodrum nüfusu bayramda yaklaşık 1 milyona ulaştı. Polis ve jandarma kontrol noktalarında 24 saat boyunca uygulama başlatıldı. En üst düzeye çıkarılan güvenlik tedbirleri nedeniyle ilçe girişinde araçlar didik didik aranırken kimlik kontrolü de yapılıyor. Bodrum'a gelen vatandaşların çarşamba gününden itibaren ilçeden ayrılacağı tahmin ediliyor.

ÖZGE GÜRCAN