Haberler asılsız

Türkiye aleyhtarı yayınlar yapan Alman Der Spiegel dergisinin Enerji Bakanı Albayrak hakkındaki iftiralarına tokat gibi yalanlama geldi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Mayıs 2017 Güncelleme 24 Mayıs 2017, 01:20
Haberler asılsız

İÇİNDEKİLER

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın avukatı Ahmet Özel'den Alman Der Spiegel dergisinin internet sitesinde yayımlanan asılsız iddialara tokat gibi yalanlama geldi. Avukat Ahmet Özel, bugüne kadar Türkiye aleyhtarı birçok yayına imza atan gruba ait sitedeki makalede Berat Albayrak'ın, sözde Dubai'de bulunan yüklü miktarda parasını dolaylı yollardan Türkiye'ye aktarmaya çalıştığının iddia edildiğini bildirdi. Özel, bu iddianın hiçbir somut delil olmamasına rağmen, Birgün, Cumhuriyet gibi çeşitli gazetelerin internet sayfasında da yayınlandığını ifade etti. Müvekkili Sayın Berat Albayrak'ın yurt dışındaki hiçbir bankada hesabı olmadığını vurgulayan Avukat Özel, "Ülkemiz hakkında uzunca bir süredir yapılan yalan haberlerle yurt içi ve yurt dışındaki Türk vatandaşları kışkırtılmak ve Türkiye Cumhuriyeti hükümeti ve yöneticilerinin itibarlarına zarar verilmek istenmektedir" ifadesini kullandı.

DAVA AÇILACAK
Avukat Ahmet Özel, konuyla ilgili şunları kaydetti; "Müvekkilim Albayrak da bu kirli yabancı odakların yerli işbirlikçilerinin hedefi haline getirilerek, gerçek dışı suçlamalar ve basın meslek ilkelerine aykırı haberlerle yıpratılmaya çalışılmaktadır. Suç teşkil eden, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti aleyhtarı yabancı güçlere hizmet ettiği açıkça belli olan yayınlar hiçbir somut delile dayanmamaktadır. Son aylarda artan bu yalan haberler, ülkemiz üzerinde oynanan oyunun bir parçasıdır. Bu ahlaksız girişimler, müvekkilim gibi vatanseverlerin memleketimizin huzur, güven ve refahı için çıktıkları kutlu yürüyüşüne asla engel olamayacaktır. Ülkesini seven, görev bilinci taşıyan, tüm eylem ve işlemlerini hukuk çerçevesinde yapan müvekkilim Albayrak, bu karanlık ve kirli odaklara karşı mücadelesini tüm kararlılığıyla sürdürecektir. Basın ilkelerini ayaklar altına alan medya kuruluşlarıyla ilgili yasal haklarımızı sonuna kadar kullanacağız. Bu sorumsuzluklarının hesabını yargı önünde vereceklerdir."