Ruslar ucuzu seçti

Antalyalı turizmciler, bu sene rezervasyonların artıp Rus turistlerin geri döndüğünü belirterek, ‘Ancak eskisi gibi pahalı değil, ucuz tesisleri seçtiler’ dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Mayıs 2017 Güncelleme 23 Mayıs 2017, 00:00
Ruslar ucuzu seçti

İÇİNDEKİLER

Antalya, halen Türkiye'de turizmin lokomotifi olarak en fazla turisti ağırlıyor. İlk 4 aylık rakamlarına baktığımızda Rusya pazarında geçen yıl yaşanan sıkıntıları önemli ölçüde aşan Antalya ve Belek bölgesi, Avrupa pazarından da umutlu. Turizm sektörünün ekonomiye katkısının yadsınamaz bir gerçek olduğunu belirten Cornelia Diamond Golf Resort Spa Genel Müdürü Zafer Alkaya, Ruslar'ın Antalya'ya geri döndüğünü fakat artık ucuzu tercih ettiğini söyledi. Rusya ve Almanya olmak üzere Antalya'da iki ana pazarın baskın olduğunu anlatan Alkaya, "Geçen yıl Ruslar'ın neredeyse tamamı gelmedi. 2017'de ise bu krizi çözdük. Cornelia Diamond'daki Rus (Bağımsız Devletler Topluluğu) turist artışı geçen yılın ilk 4 ayına göre yüzde bin 25 olarak gerçekleşti" dedi. Alkaya, 2014 yılı rakamı olan 3.5 milyon Rus hedefini bu yıl tutturabileceklerini kaydetti.

FİYAT İNDİRİLMESİN
Antalya ve Belek bölgesinin tanıtımı için Moskova'da Haziran ayında 'Türk Festivali' yapılacağını anlatan Zafer Alkaya, "3 gün Türkiye anlatılacak. Avrupa pazarında da Rusya pazarında da sıkıntıları aşmanın yolu fiyat kırmadan, tanıtımı daha da artırmak" dedi.