Lüks çıkarma

300 modelin sergilendiği İstanbul Autoshow’da, 11.2 milyon liralık Vulcan modeli ilgi odağı oldu. Fuarın en pahalı aracı olan Vulcan’dan dünyada sadece 24 kişide var.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Nisan 2017 Güncelleme 22 Nisan 2017, 01:55
Lüks çıkarma

İÇİNDEKİLER

İstanbul Autoshow, ziyaretçileri, milyonluk modellerden geleceğin araçlarına kadar birçok otomobil ve yeni teknolojiyle buluşturuyor. Otomotiv Distribütörleri Derneği tarafından TÜYAP Fuar Merkezi'nde düzenlenen fuar, 30 Nisan'a kadar otomobilseverleri bekliyor. Fuarda markalar, yenilenen modellerinin yanı sıra geleceğin otomobil tasarım ve teknolojilerini de sergiliyor. 300'den fazla modelin yer aldığı fuarın en pahalısı ise Aston Martin'in Vulcan modeli oldu. 2.4 milyon pound (11 milyon 200 bin lira) değerindeki Vulcan modeli, Türkiye'de ilk kez İstanbul Autoshow'da sergileniyor. Aston Martin'in sadece pist kullanımı için ürettiği ve otomobil tutkunlarının 'şaheser' olarak yorumladığı Vulcan, zamanın çok ötesindeki teknolojik özellikleriyle dikkat çekiyor. 7 litrelik V12 motora sahip modelin, 820 beygirlik motoru bulunuyor. Modelin bir diğer özelliği de satışa sunulduğunda, üretim planındaki 24 adedin tamamının bir saatte tükenmiş olması.

Mercedes- Benz: E-Serisi Coupe ve All-Terrain ile Mercedes-AMG GT R modellerini fuar ile Türkiye'de ilk kez otomobil severlerin beğenisine sunuyor. Markanın, ilk kez prizden şarj edilebilen hibrit özelliğini sunduğu GLC 350 e 4MATIC modelinin yanı sıra Vision Mercedes-Maybach 6 konsept otomobili de fuarda yer alıyor.

SsangYong: XAVL konseptini Cenevre Fuarı'ndan sonra dünyada ilk kez İstanbul Autoshow'da beğeniye sundu.

Ford: Ford GT Race Car modelini Türkiye'de ilk kez İstanbul Autoshow'da sergiliyor. Ayrıca efsane Mustang, çevik sürüşüyle dikkat çeken Focus RS ve yüksek performanslı Focus ST de stantta yer alıyor.

Peugeot: Instinct Concept, markanın otomobilin geleceğini nasıl gördüğünü ziyaretçilere tanıtıyor.

Lexus: 'Valerian ve Bin Gezegen İmparatorluğu' filmi için tasarlanan SKYJET uzay aracını tanıtıyor. Dünyanın ilk kompakt lüks hibrit otomobili olan CT 200h de fuar ile Türkiye pazarına giriş yaptı.

FIat: İlk nesil 124 Spider modelinin yeni jenerasyonu niteliğindeki Fiat 124 Spider'ı sergiliyor. Tofaş Ar- Ge tarafından geliştirilerek motor sporlarına uygun olarak yeniden hazırlanan Egea Hatchback ve Egea Sedan da sergileniyor.

Renault: Tasarım anlayışı ve gelecekteki teknolojisi hakkında ipuçları veren elektrikli bir GT olan konsept modeli Trezor'u fuarda görücüye çıkardı.



Honda : Süper spor segmentindeki üyesi NSX modelinin yeni nesli ile kompakt sporcu Type R'ın yeni neslini tanıtıyor. 581 beygirlik bir güç üretebilen ve markanın ikonu olan NSX, tamamen el yapımı olarak üretiliyor. NSX, özel siparişle müşteriye sunulacak. Firma, performans bölümünde yol versiyonu spor otomobillerinin yanı sıra Formula 1 aracını da sergiliyor.