6 milyon kişiye ucuz tatil

Erken rezervasyon yaparak yüzde 50 indirimli tatil imkanı yakalayanların sayısı 5 milyonu buldu. Yetkililer bu rakamın 1 milyon kişi daha artıp 6 milyonu bulacağını söyledi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Nisan 2017 Güncelleme 09 Nisan 2017, 01:49
6 milyon kişiye ucuz tatil

İÇİNDEKİLER

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Duran, yerli turistte erken rezervasyon rakamlarının çok iyi gittiğini söyledi. Geçen yıl erken rezervasyon kapsamında 4,5-5 milyon rakamına ulaşıldığını anımsatan Duran, "Biz bu sene erken rezervasyonun en az 1 milyon daha artmasını 6 milyon kişiye ulaşmasını bekliyoruz." dedi. Duran, Türk halkının her geçen gün erken rezervasyonla cebine görünmeyen bir parayı koyduğunu anladığına işaret ederek, "Erken rezervasyonda bin liralık bir seyahati yüzde 50 indirimle 500 liraya alırken, seyahati yaklaştıkça yüksek fiyata alınca, insanlar planlarını değiştirdiler" diye konuştu. Duran, bu yıl iç pazarın hareketli olacağına inandıklarını vurguladı. Sektör yetkilileri de bu yıl yabancı turist kadar yerli turist beklediklerini söyledi.

BUNLARI YAPIN PARANIZ CEBİNİZDE KALSIN
Tatili daha ucuza getirmenin püf noktaları bulunuyor. Uzmanlar bunları şöyle sıralıyor:
Tatilinizi önceden planlayarak erken rezervasyon yapın. Böylece yüzde 50 daha az para ödersiniz
İnternetten rezervasyonda güvenilir siteler tercih edilirse otellerden yüzde 20-30 daha az para ödersiniz
Erken rezervasyon sayesinde uçak biletlerini de erken aldığınız için yüzde 50-60 kazanırsınız
Son dakika fırsatları ve kampanyaları da takip etmek ucuz tatil fırsatları sunabilir.
Tatil satın alırken ulaşım dahil seçenekleri tercih ederseniz harcamalarınız azalacaktır.
Seçtiğiniz otelle ilgili mutlaka acentalar arasında karşılaştırma yapın. Bazılarında indirim daha fazla olabilir.
İmkanınız varsa sakin ayların seçilmesi tatili ucuz hale getirecektir. Temmuz - Ağustos gibi aylarda fiyatlar yükseliyor.

GEMİYLE YOLCU GETİRENE NAKİT
Turizmde çıtayı yükselten hükümet, kruvaziyer gemilerin gelmesi için seyahat acentalarına yolcu başına 30 dolar destek verme kararı aldı. 2015'te kruvaziyer turist sayısında 2 milyon rakamı yakalanırken, bugün 600 binlere gerileyen cruise turist sayısını yeniden yükseltmek için A Grubu seyahat acentalarına yolcu başına 30 dolar destek verilecek.