Tatlı miras

İşadamı Salih Tatlıcı’nın ‘servet davası’ 8 yıl sonra sonuçlandı. 3 milyar dolarlık miras, ikinci eş Nurten Tatlıcı ve ondan olan oğlu Uğur’a kaldı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Mart 2017 Güncelleme 28 Mart 2017, 00:00
Tatlı miras

İÇİNDEKİLER

Türkiye'nin ve dünyanın sayılı zenginleri arasına giren Salih Tatlıcı'nın 3 milyar dolarlık mirasıyla ilgili yargı süreci tamamlandı. 78 yaşında Londra'da hayatını kaybeden Salih Tatlıcı'nın çocukları arasındaki 8 yıllık miras davası sona erdi. Yargıtay 3. Hukuk Dairesi, mirasın Nurten Tatlıcı ve ondan olan oğlu Uğur'a kalmasına karar verdi. Nurten Tatlıcı bu servet ile Türkiye'nin en zengin 6. kadın dolar milyarderi oldu. Salih Tatlıcı'nın hikayesi ise filmlere konu olacak türden... Tatlıcı 1960'larda İstanbul'da açtığı tatlıcıyla iş hayatına atıldı. 1970'te işyerinde kasiyer olarak çalışan Marika Bahçıvanoğlu ile yasak aşk yaşamaya başladı. 1977'de patronundan çocuk dünyaya getiren Marika, 1981'de soyadını Tatlıcı olarak değiştirdi. 1991'de ilk eşi Bedriye Kamer'den boşanan Salih Tatlıcı, adını Nurten olarak değiştiren Marika ile evlendi. Tatlıcı 1994'te yazdığı vasiyetine "Oğullarım Ali, Ahmet ve Mehmet miras paylarının tamamını değil, dava açmaları durumunda bile mahfuz paylarını alacaklardır" hükmünü koydurdu. Vasiyete göre oğlu Ahmet ile ölen oğlu Ali'nin 2 çocuğu, dava açmaları halinde mirastan 32'de 9 pay alabilecekti.

VASİYETİNE UYGUN
İlk eşinden olan diğer oğlu Mehmet de yalnızca 'mahfuz hisse'den pay alacaktı. Ahmet Tatlıcı, 1995'te vefat eden kardeşi Ali Tatlıcı'nın oğlu Salih Zeki Tatlıcı ile birlikte 'vasiyetnamenin iptali' için mahkemeye başvurdu. Taraflar birbirlerine 20'den fazla dava açtı. Davacı olan oğullar ve torun Tatlıcı, 2013 yılında yerel mahkemenin kararını temyiz etti. Dosyayı görüşen Yargıtay 3. Hukuk Dairesi, yerel mahkemenin kararını onayarak mirasın Tatlıcı'nın ikinci eşi Nurten Tatlıcı ve ondan olan oğluna kalmasına karar verdi. 3 milyar dolarlık miras, Salih Tatlıcı'nın vasiyetnamesinde istediği gibi dağıtılmış oldu. Böylece, Nurten Tatlıcı dünyanın sayılı zengin kadınları arasına girdi.


Nurten Tatlıcı

İKİZ KULELER 1 MİLYAR DOLAR !
Yapımı 2008'de tamamlanan Tat Towers İstanbul'un en değerli arazilerinden birinde bulunuyor. Ancak miras kavgası yüzünden yıllardır boş duruyor.


Diyarbakırlı Salih Tatlıcı, küçük bir tatlıcı dükkanıyla iş hayatına atıldı. Tatlıcı 2009'da kanserden öldü.


Marika kasiyer olarak çalışırken patronuyla yasak aşk yaşadı. Bu birliktelikten Uğur Tatlıcı dünyaya geldi. Ardından ünlü işadamıyla evlenip adını Neriman olarak değiştirdi.