SepET ucuzluyor

Et ve Süt Kurumu, bugün kasap ve restoranlara ucuz et vermeye başladı. Hal yasası ile de aracılar ortadan kalkacak. Üretici ve tüketici arasındaki yüzde 80’lik fiyat makası daralacak.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Mart 2017 Güncelleme 27 Mart 2017, 01:37
SepET ucuzluyor

İÇİNDEKİLER

Vatandaşın cebini yakan et fiyatları ucuzluyor. Üretici ile tüketici arasındaki yüzde 80'i bulan farkın daralması için düğmeye basıldı. Et ve Süt Kurumu, bugünden itibaren piyasaya ucuz et sürecek. Hal Yasası'nın devreye girmesi ile de üretici ile tüketici arasındaki aracılar azalacak.

ÜRETİCİDE 25, RAFTA 45 TL
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Et ve Süt Kurumu'nun piyasaya uygun fiyatlı et vereceğini açıklamıştı. Kurum, bugün, kasaplara kilogramı 22.5 lira fiyatla taze karkas sığır eti, yemek ve et sanayicilerine de 20.5 lira fiyatla dondurulmuş karkas sığır eti satışına başladı. Kasap ve sanayicilerin ucuza aldığı ürünler, vatandaşa indirim olarak yansıyacak. Böylce etteki üretici ile tüketici arasındaki fiyat makası bir nebze olsun daralacak. Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Bülent Tunç da et fiyatlarını aracıların speküle ettiğini söyleyerek, ucuz et yemek için hal yasasını beklediklerini belirtti. Tunç, "Yasanın yapım aşamasında birlikler olarak görev almak istiyoruz. Birlikler bu işin içinde olursa aracıları ve fırsatçıları aradan kaldırırız" dedi. Mezbahanede kilogramı 25 liraya kesilen etin tüketicinin önüne 40-45 liraya geldiğini anlatan Tunç, sözlerine şöyle devam etti: "Sucuk, salam ve işlenmiş ürünler sofraya 100 liraya geliyor. İnsanlar sömürülüyor, yazık ve günah. Doğrudan üreticiden tüketiciye satış ağı kurulmadığı müddetçe maalesef eti pahalı yeriz. Hal yasasının bir an önce çıkartılıp, üretici örgütlerinin de güçlendirilmesi gerekiyor."