Sezonu İranlı açtı

Antalya, sezona, Nevruz Bayramı dolayısıyla yoğunluk oluşturan İranlılar’la ‘Merhaba’ dedi. Antalya’ya İran’dan günde 20 uçak iniyor. İranlılar, İstanbul ve Van’a da akın etti.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Mart 2017 Güncelleme 25 Mart 2017, 00:00
Sezonu İranlı açtı

İÇİNDEKİLER

Antalya yeni sezona İranlı turistlerle başladı. Nevruz Bayramı tatili için rotayı Antalya'ya çeviren İranlılar, turizmcinin ve esnafın yüzünü güldürdü. İran'dan günde 20 uçağın indiği Antalya'da, İranlı turistler tarihi ve turistik mekanlarda, alışveriş merkezlerinde yoğunluk oluşturdu. Türk turizmcilerin yeni gözdesi İranlı turistler, Nevruz Bayramı'nda Türkiye'yi tercih etti. Tebriz, Şiraz, İsfahan, Meşhed gibi birçok İran kentinden gelen turistler, aileleri ve arkadaş gruplarıyla alışveriş merkezlerini hareketlendirdi. Antalya'daki alışveriş merkezleri ve otellerde, İranlılar'ın kentten memnun ayrılması için özel programlar ve festivaller düzenlendi. Bazı alışveriş merkezleri de Farsça tanıtım afişleri hazırlayarak, turistlere özel kampanyalar başlattı.

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Başkanı Hakan Duran, İran pazarından sadece Nevruz döneminde 2015'te 30 bin, 2016'da ise 28 bin turist geldiğini hatırlattı. Bu yıl da Nevruz Bayramı ile kente uçakların inmeye başladığını vurgulayan Duran, "Turizm sezonunu İranlı turistlerle açıyoruz. İran'dan günlük ortalama 20 uçak geliyor. Yani günde 7 bin civarında yolcu geliyor" dedi. Yoğunluğun daha da artacağına işaret eden Duran, Tahran dışında diğer şehirlerden uçakların direkt gelebildiğini söyledi. Tahran'dan direkt uçuşlara izin verilmesi halinde yoğunluğun artacağına dikkati çeken Duran, Antalya'daki otel ve alışveriş merkezlerinin hazır olduğunu söyledi.