Pahalı sigortaya iptal

Tavan fiyat, trafik sigortasını yaptırmış olanlara da kazandıracak. Pahalı tarifeden araçlarını sigortalayanlar, bunu iptal edip tavan fiyattan yeni anlaşma yapabilecek.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Mart 2017 Güncelleme 22 Mart 2017, 01:49
Pahalı sigortaya iptal

İÇİNDEKİLER

Zorunlu trafik sigortasında tavan fiyat, araç sahiplerinin yüzünü güldürecek. Otomobillerde zorunlu trafik sigorta primlerinde ortalama yüzde 30'luk indirim sağlanacak. En riskli gruptaki otomobillerde yaklaşık yüzde 28, en düşük riskli araç gruplarında ise yüzde 26 indirim olacak. Trafiğe yeni çıkacak otomobillerde ise mevcut primlere göre ortalama indirim yüzde 40'ı bulacak. Böylece araç sahipleri daha düşük fiyata sigorta yaptırabilecek. Üstelik tavan fiyatın üstünde tutardan sigortasını yaptırmış olanlar, bunu iptal edebilecek.

İNDİRİM GELİYOR
Hazine'nin bir süre önce yaptığı değişiklik ile pahalı fiyattan sigorta yapan vatandaşlar fiyatlarını düşürmek istiyorlarsa mevcut poliçelerini iptal etme hakkına kavuştu. Böylece halen pahalı sigortası bulunan 16.5 milyon araç sahibi poliçelerini iptal edip tavan fiyattan yeni poliçe yaptıracak. Araç sahipleri, bu haktan orijinal poliçe vadesinden itibaren 3 ay ile sınırlı olmak üzere 2 defa yararlanabilecek. Ayrıca bu 3 aylık süre içerisinde, kazanılmış gün primine kalan poliçe priminin yüzde 5'inin ilave edilmesiyle hesaplanacak fesih tutarı sigortacıya ödendiği takdirde trafik sigortası teminat boşluğu kalmayacak şekilde iptal edilebilecek. Tavan fiyatın gelmesi, primlerde 129 ile 823 lira arasında indirim getirecek. 7. basamakta bulunanlar yani 4 yıl ve daha fazla kaza yapmayanlar için halen 499 lira olan ortalama primin 369,26 liraya inmesi bekleniyor. 1. basamaktaki, yani en kötü sürücüler için ortalama prime 823 lira indirim gelecek