Konya’da dev buluşma

Tarım sektörü bugün başlayacak Konya Tarım Fuarı’nda buluşuyor. Teknolojik son yeniliklerin tanıtılacağı fuar, bu yıl 300 bini aşkın ziyaretçi ağırlayacak.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Mart 2017 Güncelleme 21 Mart 2017, 00:00
Konya’da dev buluşma

İÇİNDEKİLER

Konya Tarım 2017 15. Uluslararası Tarım, Tarımsal Mekanizasyon ve Tarla Teknolojileri Fuarı, bugün kapılarını açıyor. TÜYAP Konya Uluslararası Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilen fuar, sektör temsilcilerini ve profesyonel ziyaretçileri buluşturacak. Traktörler ve ekipmanları ile tarım makinelerinde yeniliklerin sunulacağı fuar, 25 Mart akşamına kadar devam edecek. Fuar, geçtiğimiz yıl yurt içinden 74 ilden, yurt dışından ise 48 farklı ülkeden toplam 288 bin 763 ziyaretçiyi Konya'da buluşturmuştu. Bu yıl ise bu sayı aşılacak. Fuarın 5 gün boyunca 60 ülke ve 70 ilden gelecek 300 binin üzerinde ziyaretçiye ev sahipliği yapması bekleniyor. Bu yıl fuaye ile birlikte 7 ayrı salonda 66 bin metrekare kapalı, 24 bin metrekare açık alan olmak üzere toplam 90 bin metrekarelik sergileme alanında gerçekleştirilecek fuara; 15 ülkeden bin 180 marka, 400 firma ve firma temsilciliği katılacak. Fuar; ziyaretçilerine, tarım sektöründeki tüm gelişmeleri yakından görme, yeni iş fırsatları yakalama, yeni işbirlikleri kurma imkanı sunacak. Konya Tarım 2017, 21-22-23-24 Mart tarihlerinde 09.30-18.00, 25 Mart günü ise 09.30-17.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. TÜYAP Konya Fuarcılık tarafından TARMAKBİR Türk Tarım Alet ve Makineleri İmalatçıları Derneği işbirliği ile düzenlenen fuar; Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Konya Valiliği İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği, TZOB, PANKOBİRLİK, Selçuk Üniversitesi, Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya Ticaret Odası, Konya Sanayi Odası, Konya Ticaret Borsası, Ziraat Mühendisleri Odası Konya Şubesi ve KOSGEB'in sağladığı destekler ile gerçekleştirilecek

İKİLİ GÖRÜŞMELER YAPILACAK
TÜYAP Fuar ve Fuarcılık Hizmetleri Genel Müdürü İlhan Ersözlü, Konya Tarım Fuarı'nın 5 gün boyunca hedef pazar niteliği taşıyan, ihracat oranlarımızın yüksek olduğu ülkelerden gelecek çok sayıda heyete ev sahipliği yapacağını söyledi. İkili iş görüşmeleri kapsamında Avrupa ve Balkanlar başta olmak üzere Orta Asya, Kuzey Afrika ve Ortadoğu'dan gelecek ziyaretçileri, konferans salonlarında 22 ve 23 Mart'ta bir araya getireceklerini anlatan Ersözlü, "Konya Tarım Fuarı şehrimizin en önemli etkinliklerinden biri haline gelmiştir" dedi.