140 milyarlık müjde

23 ile 67 bin konut yapılacak. Terör mağduruna maaş verilecek. Vatandaşın kirasını devlet ödeyecek. Yatırımcıya hazır fabrika kurulacak.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Eylül 2016 Güncelleme 05 Eylül 2016, 00:14
140 milyarlık müjde

İÇİNDEKİLER

Başbakan Binali Yıldırım, Diyarbakır'dan açıkladığı Doğu ve Güneydoğu Yatırım Hamlesi Tanıtım Programı'nda terörden zarar gören 7 merkez için 10 milyarlık, 4 yılda ise 140 milyarlık yatırım müjdesi verdi. Vatandaşa ve yatırımcılara yönelik birçok yenilik açıklayan Yıldırım, Doğu ve Güneydoğu Andolu'nunun yüzünü güldürmek için Diyarbakır'da olduklarını dile getirdi. Yıldırım'ın açıkladığı paketin satırbaşları şöyle:

* Merkezlerin her birine fuar yapacağız. Alımları buradaki fabrikalardan yapacağız.
* Yatırım yapmak isteyenlere fabrikasının devlet yapıp teslim edecek. Makine alımları için sıfır faizli kredi verilecek.
* Her 80 fabrika açılacak. Yğılda 200 bin kişiye iş bulunacak.
* Terörden etkilenen vatandaşlarımıza her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. 202 milyon lira bütçe ayırdık 6 bin aileye verdiğimiz yardım miktarını yükseltiyoruz.
* 23 ilde toplam 67 bin yeni konut yapacağız. 15 tane yeni hastane, 3 yeni stadyum, 51 karakol yapılacak
* Evlerinden olmuş vatandaşlarımızın yeni evleri teslim edilene kadar kiralarını biz vereceğiz. Toplam 10 katrilyon lira para harcayacağız
* Terörden zarar gören şehirlerimizi tamamen yeniliyoruz. Sur içinde yıkılan yerlerden başlayarak bütün evleri tarihi dokusunu koruyarak yeniden yapacağız.
* Sur için çok katlı binalar yapılmayacak. Sur'un tarihi dokusunu gözümüz gibi koruyacağız.
* Bölgeye yıllık 380 milyon lira tarım ve hayvancılık desteği vereceğiz.
* Bütün yatırımların toplam tutarı 4 yıl için 140 milyar lirayı bulacak. Teşvikler ise 10 yıllık olacak.

ÇÖZÜM MİLLETTE
"Terörle mücadele devam ederken herkesi davet ettiğimiz zemin, hukuk zeminidir. Vatandaşa belediye hizmeti vermek üzere seçilen herkes hukuka uymak zorundadır. Halkın iradesini, devletin imkanlarını terör örgütlerine tahvil edenler mutlaka karşılığını görecekler. Bütün terör örgütlerini yok edeceğiz. Bu ülkeyi bölmek isteyenler, asla çözümün bir parçası değildir, olamazlar. Çözüm milletin ta kendisidir. Çözüm vatandaştır."