FETÖ’nün eğitim musluğu kesildi

En büyük finans kaynağı eğitim olan FETÖ’nün, yıllık en az 10 milyar liralık para musluğu atılan adımlarla kesildi. Örgütün, eğitim kurumlarını kara para aklama merkezi gibi kullandığı ortaya çıktı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Eylül 2016 Güncelleme 01 Eylül 2016, 01:51
FETÖ’nün eğitim musluğu kesildi

İÇİNDEKİLER

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) finans ve insan kaynağının ana omurgasını oluşturan eğitim yapılanması, hem 15 Temmuz darbe girişimi öncesinde hem de sonrasında atılan adımlarla çökertildi. Hem milyonlarca öğrenciyi parasıyla zehirleyen hem de kara para aklamasını eğitim kurumları üzerinden yapan FETÖ'nün, özel okul-dershaneyayınevinden elde ettiği yıllık en az 10 milyar TL'lik geliri kesildi. FETÖ'nün eğitim yapılanmasıyla gerçekleştirdiği faaliyetler de bir bir ortaya çıktı:

PARA AKLAMA MERKEZİ
Her türlü özel eğitim alanında hizmet veren FETÖ, işadamlarından aldığı 'himmeti', kurban bağışlarını ve farklı şekillerde elde ettiği kara parayı okul yapımı, öğrenci bursu gibi isimler altında akladı.
Sadece dershanelerden 1 milyar TL gelir elde eden FETÖ'nün, okullardan da en az 1 milyar TL geliri olduğu tahmin ediliyor.

ÖĞRENCİ = HİMMET MÜKELLEFİ
Sektörün yüzde 70'ini örgüte yakın basımevleri oluşturuyor. Bu basımevleri; okul öncesi hazırlık, her dersten ilköğretim yardımcı kitapları ile TEOG, YGS, LYS ve KPSS'ye hazırlık testleri, soru bankaları olmak üzere yüzlerce yayın bastı. Yetkililer, Paralel Yapı'nın bu sektörden yılda 5 milyar TL'yi geçen gelir elde ettiğini açıkladı.
Eğitime katılanların her birinin örgüt için birer 'Himmet Mükellefi' olduğu öğrenildi. Bu da örgütün eğitim ayağının tahmin edilenden çok daha büyük olduğunu gösterdi. Eğitime katılanların, örgüt içindeki yapılanmada devlete vergi öder gibi örgüte de himmet adı altında ödeme yaptıkları ortaya çıktı.
Kapatılan 15 üniversite ve bine yakın okulda toplam 200 binden fazla öğrenci eğitim görüyordu. Ayrıca 2013'te başlayan dershanelerin kapatılma sürecinde de FETÖ'ye ait kapatılan binden fazla dershane, kurs ve yurtlarda da 1 milyondan fazla öğrenci her yıl eğitim almaktaydı.

SAFURE CANTÜRK