1.8 milyarlık batık oyunu

FETÖ’nün Bank Asya’da sildiği 800 bin hesabın sırrı çözüldü. Batık kredi gibi gösterilen 1.8 milyar liranın Pensilvanya’ya gittiği ortaya çıktı. Himmet paralarının, işadamlarından şantajla alınan ödemelerin yatırıldığı hesapların yok edildiği belirlendi, kiralık kasalarda da örgütün 3 milyar lirası bulundu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Ağustos 2016 Güncelleme 30 Ağustos 2016, 01:42
1.8 milyarlık batık oyunu

İÇİNDEKİLER

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) saadet zincirindeki şifreler tek tek kırıldı. Bank Asya'da kayıtları silinen 800 bin hesabın sırrına da ulaşıldı. Örgütün, 17-25 Aralık sonrasında Bank Asya ile ilişkilerini ortaya koyan kritik muhasebe ve borç yapılandırma kayıtlarını yok ettiği belirlendi. FETÖ üyelerinin sildiği 800 bini aşkın kaydın himmet, işadamlarından şantajla alınan paralar gibi gizlenmek istenen hesaplar olduğu ortaya çıktı. Silinen işlemler içerisinde; örgütün kilit yöneticilerine ilişkin hesap hareketlerinin ve çok sayıda işadamının kullandığı milyarlarca liralık kredi işleminin de olduğu kaydedildi. Yaklaşık 1.8 milyar liralık batık kredinin kaynağının da bu hesaplar olduğu ve savcılık raporlarına göre paranın örgüt elebaşı Fetullah Gülen'e aktarıldığı saptandı. Bu hesaplar üzerinden ağırlıklı olarak ABD, Kanada, İngiltere, Güney Afrika'ya düzenli para akışı sağlandığı belirlendi. Yurt dışına gönderilen para tutarı birkaç milyar dolar görünse de silinen hesaplardaki para transferlerinin bunun çok üzerinde olduğu belirtildi.

KASADAN SERVET ÇIKTI
FETÖ operasyonu kapsamında; örgüte yakın şirketlere ve kişilere ait İstanbul, Kayseri, Bursa, İzmir ve Ankara başta olmak üzere 81 ildeki banka şubelerindeki kiralık kasalar açıldı. Altın, değerli mücevherler, çek, döviz ve nakit paranın yer aldığı kasalarda 3 milyar lirayı aşkın servet olduğu belirlendi.

Hazal ATEŞ