Önce promosyon sonra zam

11 milyona yakın emekli, heyecanla beklediği promosyona Kurban Bayramı’ndan sonra kavuşacak. Ocak’ta da maaşlar artırılacak. Memur emeklilerine çifte zam ihtimali var

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Ağustos 2016 Güncelleme 28 Ağustos 2016, 01:56
Önce promosyon sonra zam

İÇİNDEKİLER

Emeklilerin geliri önümüzdeki dönemde 2 adımda artacak. Hem geçtiğimiz yıl hem bu yıl emeklilerin cebini rahatlatacak pek çok düzenlemeyi hayata geçiren hükümet, Kurban Bayramı sonrasında da banka promosyonu dönemini başlatacak. Ardından Ocak'ta da tüm emekliler zam alacak. 11 milyona yakın emeklinin heyecanla beklediği promosyonda artık son viraja girildi. Çalışma Bakanlığı, bankalarla uzun süren pazarlıklar yaptı, çalışma tamamlandı. Hazırlanan formül, kısa süre içinde Başbakan'a sunulacak, ardından da emekliler için promosyon dönemi başlayacak. Böylece emekliler ek gelire kavuşacak. Promosyon ödemelerinin aslında Kurban Bayramı'ndan önce başlaması hedefleniyordu, ancak yetişmedi. Bayram sonrası süreç başlayacak. Emeklilere promosyon formülünün detayları henüz açıklanmadı. Ancak beklenti, promosyonun yıllık 150 ile 300 lira arasında olması ve 3 yıllık toplu ödeme yapılması yönünde. Emeklinin maaş tutarının da promosyonda temel belirleyici olacağı, maaşa göre promosyon ödeneceği belirtiliyor.

ORANLAR FARKLI OLACAK
Bayram sonrasında promosyona kavuşacak emekliler, Ocak'ta da zam alacak. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranını enflasyon belirleyecek. Maaşlara bu yılın ikinci 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon kadar zam yapılacak. Memur emeklilerinin ise maaşları toplu sözleşme kapsamında yüzde 3 artırılacak. Ayrıca enflasyon farkı ihtimali de var. Bu yılın ikinci yarısında enflasyon yüzde 5'i aşarsa memur emeklileri, fark alabilecek. Yüzde 5'i aşan kısım, yüzde 3'lük zamma ilave edilecek.

EKSTRA ARTIŞLAR GELDİ
Hükümet'in yaptığı düzenlemeler ile SSK, Bağ-Kur ve memur emeklilerine seyyanen zamlar yapıldı, Bağ-Kur kapsamında çalışan emeklilerin aylıklarından yapılan Sosyal Güvenlik Destek Primi kesintisi kaldırıldı. Şimdi de banka promosyonu hayata geçirilerek, emeklilere ek gelir yolu açılacak. Ayrıca TOKİ de ev sahibi olmak isteyen emekliler için çalışmalara imza atıyor.