İnce hesap bozuldu

Akfa Holding’in patronu Fatih Aktaş tutuklandı. Mahkeme, Akfa tarafından FETÖ’ye nasıl para gönderildiğini, sermaye artırımı görüntüsüyle Bank Asya operasyonu yapıldığını ortaya koydu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Ağustos 2016 Güncelleme 28 Ağustos 2016, 01:34
İnce hesap bozuldu

İÇİNDEKİLER

FETÖ/PDY'ye maddi destek sağladıkları gerekçesiyle Akfa Holding'e yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, Fi Yapı Başkanı Fikret İnan, Akfa Holding Başkanı Fatih Aktaş, Akfa Holding Başkan Yardımcısı Ferhat Aktaş ve Hasan Sayın tutuklandı. Soruşturma kapsamında tutuklananların sayısı 39'a ulaşırken; 4 ismin, 'Terörizmin finansmanının önlenmesi hakkındaki kanun', 'Suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama', 'Silahlı terör örgütüne üye olma' suçlarını işlediklerine dair şüphelerin olması gerekçesiyle tutuklanmalarına karar verildiği açıklandı. Tutuklanma gerekçesinde, toplanan paraların Akfa tarafından yurt dışındaki FETÖ/ PDY okul ve kuruluşlarına havale edildiği yönündeki bulgulara dikkat çekildi.

ÇALIŞANA YATTI BAŞKASI ÇEKTİ
Mahkeme tutuklanma gerekçesinde; bir kısım şüphelilerin terör örgütünün aktif elemanı olduklarının belirlendiğini kaydetti. Kararda, şöyle denildi: "Akfa Holding şirketlerine, toplanmış olan burs, kurban ve himmet paralarının aktarıldığı, holding yetkilileri tarafından devir daim yaptırılan bu paraların FETÖ/PDY'ye aktarıldığı kanaatine varılmıştır. Ayrıca bankomatlarda çalışanlara para yatırılarak alakasız kişiler tarafından paraların yurt dışından çekilmesi şüphe uyandırmıştır. Şüphelilerin bazılarının Amerika seyahatlerinin iş ya da gezi amacıyla yapıldığını sanki bir noktadan talimat almışcasına beyan etmelerinin kesinlikle suçtan kurtulmaya yönelik olabileceği değerlendirilmiştir."

SERMAYE ARTIŞI KILIFI
Kararda, Fatih Aktaş'ın yetkilisi ve ortağı olduğu şirketleri aracı kılarak sermaye artışı yapıyormuş görüntüsü verdiği, özellikle terör örgütünün elebaşı Gülen'in talimatıyla 2014'ün Ocak, Şubat ve Mart aylarında havalelerinin olağanüstü artış gösterdiği, incelemelerde de şirketlere sermaye artışı amaçlı gönderilen yüklü miktardaki paranın şirketlere değil de şahıslara yollanmasının Bank Asya'yı kurtarmaya yönelik eylemler olduğu bilgisine yer verildi.

PENSiLVANYA'DAN TALiMAT GELDi
2014'ten itibaren örgüt üyeleri tarafından Bank Asya'nın kurtarılması için para toplanmaya başlandığı ifade edilen kararda, "Fatih Aktaş ile Hasan Sayın'ın Fetullah Gülen'in talimatları doğrultusunda Bank Asya'yı kurtarmak üzere harekete geçtikleri yönünde hakimliğimizde şüphe hasıl olmuştur. Alavere-dalavere yaparak sanki ticari iş ve eylemler yapıyormuş gibi gösterilerek paraların bir şekilde Bank Asya'ya girişinin yapıldığına ilişkin şüpheli işlemlerin söz konusu olduğu kanaatine varılmıştır" ifadeleri kullanıldı.