AVM oyunu deşifre oldu

FETÖ’nün bir para musluğu daha ortaya çıkarıldı. 300 FETÖ’cü şirketin özellikle 4 ilde çok sayıda AVM’de gizli ortaklıklarının bulunduğu, buradan örgüte milyarlarca lira akıtıldığı belirlendi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Ağustos 2016 Güncelleme 27 Ağustos 2016, 01:46
AVM oyunu deşifre oldu

İÇİNDEKİLER

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturmasının ekonomi ayağı bu kez AVM'lerdeki gizli ortaklıklara yöneldi. Örgüte finansman sağladığı belirlenen 300'ün üstündeki şirketin İstanbul, Bursa, Kayseri, Ankara başta olmak üzere çok sayıda AVM'de gizli ortaklıklarının bulunduğu belirlendi.

ORTAKLIKLAR İNCELENİYOR
Örgüte para akışı sağlayan bu AVM'lerin mali ilişkileri incelendi. FETÖ üyelerinin AVM'ler üzerinden milyarlarca liralık transfer gerçekleştirdiği belirlendi. MASAK; örgütün mal varlığı, şüpheli para transferlerine yönelik verileri de güncelliyor. FETÖ yapılanması içinde faaliyet gösteren her bir ismin bağlantılarından banka hesaplarına kadar her bir ayrıntı belirleniyor. Yetkililer, özellikle 17-25 Aralık sonrası bazı AVM'lerdeki ortaklık yapılarındaki değişikliklerin dikkat çektiğini belirterek, "Bazı AVM'lerde örgüte finans sağlayacak bir yapı oluşturulduğu tespit edildi. Buradaki şaibeli ortaklık yapısı, hisse devirlerine yönelik de soruşturma başlatıldı" değerlendirmesini yaptı.

PARA DOLU 2 ÇANTAYLA ÇATIDA YAKALANDI
FETÖ/PDY soruşturması kapsamında İzmir, Ankara, Bursa, Afyon ve Balıkesir'de operasyon yapıldı. İzmir'deki operasyonda, aranan Ege Plastik Ambalaj'ın sahibi ve kapatılan Gediz Üniversitesi'nin kurucularından Mustafa Akçay yakalandı. Akçay'ın evine giden polis, kapının açılmaması üzerine çilingir yardımıyla içeriye girdi. Ekipler, Akçay'ı, çatıda para dolu 2 çantayla kaçmak isterken yakaladı. Akçay, Emniyet'e götürülürken; çantalardaki 224 bin liraya el konuldu. Operasyonlarda 101 şüpheliden 53'ü gözaltına alındı.

Hazal ATEŞ